Home » D:News » De la oraşe abandonate la insule cu un şarpe veninos pe metru pătrat: 20 dintre cele mai înfricoşătoare şi stranii locuri din lume

De la oraşe abandonate la insule cu un şarpe veninos pe metru pătrat: 20 dintre cele mai înfricoşătoare şi stranii locuri din lume

Publicat: 30.12.2017
În lume, există o categorie specială de atracţii turistice, dedicată numai oamenilor care doresc să exploreze şi „zonele marginale”, precum oraşe fantome, case părăsite sau, dacă au suficient curaj, insule pline cu şerpi. Indiferent de locaţie, cert este că acestea sunt destinaţii pentru o vacanţă cel puţin neobişnuită.

Mina de diamant Mirny – estul Siberiei, Rusia

Credit: Top Buzz

Gândită de Stalin şi pusă în aplicare de predecesorii lui, aceasta a fost prima carieră de diamant din URSS, cu care se urmărea obţinerea independenţei economice pentru statul sovietic, scrie Top Buzz. Având o adâncime de 525 metri, ocupă locul patru în lume la această categorie. În 1957, au fost începute lucrările, iar în 1960 şi-a început activitatea. A produs aproximativ 10 milioane de carate de diamant pe an în anii ’60. După 44 de ani de activitate, a fost închisă în 2004. Mina, alături de oraşul care s-a creat în jurul ei au rămas abandonate.

Pripyat, Ucraina

Credit: Top Buzz

Orice fan de locuri abondonate trebuie să fi auzit de oraşul fantomă din nordul Ucrainei, de lânga graniţa cu Belarus. Proclamat oficial oraş în 1979, cu o populaţie de circa 50.000 de oameni, scopul principal al localităţii era de a lucra şi întreţine centrala nucleară Cernobîl din apropiere. Ce a urmat este cunoscut de toată lumea ca fiind unele dintre cele mai infame evenimente din istoria recentă. Pe 26 aprilie 1986, un reactor nuclear a explodat, rezultând în dezastrul nuclear care a dus la evacuarea oraşului, nu înainte de a omorî mii de oameni. Consecinţele se văd şi astăzi, în unele zone nivelul de radiaţii este foarte mare. Acest lucru nu i-a oprit pe curioşi să se aventureze în Pripyat.

Ilha de Queimada Grande, Brazilia

Credit: Top Buzz

Dacă de un nivel ridicat de radiaţii poţi să te fereşti, ştiind locurile mai contaminate, ce te faci atunci când „contaminarea” presupune un şarpe veninos pe metru pătrat. Acesta este cazul unei insule izolate a Braziliei care adăposteşte circa 4.000 de şerpi pe cale de dispariţie. Veninul lor poate omorî o persoană în mai puţin de o oră, ceea ce face ca locul să fie unele dintre cele mai periculoase din lume.

Red Sands Sea Forts, Marea Britanie

Credit: Top Buzz

Turnurile gigantice par desprinse dintr-un SF, dar sunt cât se poate de reale. Au fost construite de britanici în timpul celui de Al Doilea Război Mondial pentru a se apăra de marina germană. Turnurile sunt cunoscute sub numele de Forturile Maunsell după arhitectul care le-a proiectat, Guy Maunsell.

Staţia de metrou de sub primăria New York-ului, Statele Unite ale Americii

Credit: Urban NYC/youtube

Datorită importanţei sale, aflându-se chiar în centrul oraşului, staţia de metrou a fost proiectată frumos, sau mai frumos decât altele. Totuşi, chiar această formă în curbă şi staţiile din jur au făcut-o inutilă şi a fost abandonată complet, devenind unul dintre multele locuri ciudate în New York. Aceasta este închisă publicul, cu excepţia câtorva ocazii speciale.

Insula Hashima, Japonia

Credit: Steve Ronin/youtube

Hashima este cea mai interesantă insulă dintre multele insule japoneze abandonate. Se găseşte la aproximativ 15 kilometri de Nagasaki şi în trecut era populată de circa 5.000 de oameni care lucrau la o mină subacvatică de cărbune. mina a fost închisă şi oraşul abandonat în anii ’70. Tot ce a fost lăsat în urmă sunt clădirile de beton şi zidul construit în jurul insulei pentru a o proteja de mare.

Hotel del Salto, San Antonio del Tequendama, Columbia

Credit: Top Buzz

Hotelul a fost construit în 1923, iar peisajele cu văile create de râul Bogotá trebuiau să o facă una dintre cele mai populare şi populate destinaţii turistice, mai ales că se putea ajunge cu un tren din Bogotá, capitala Columbiei. Lucru care s-a şi întâmplat, dar până în anii ’90, atunci când râul a fost contaminat. Mai mult decât atât, a dezvoltat o reputaţie negativă, fiind considerată un loc al sinucigaşilor, ceea ce a dus la ideea că locul este bântuit. Clădirea a fost abandonată timp de aproape două decenii, dar a fost redeschisă publicului în 2013 ca muzeu.

Capela dos Ossos, Évora, Portugalia

Credit: 3N/youtube

„Capela Oaselor” a fost construită în secolul al XVI-lea de un călugăr care voia să transmită mesajul că „viaţa este trecătoare”. Capela a fost decorată cu ajutorul rămăşiţelor provenite de la aproximativ 5.000 de călugări. De asemenea, mergând pe ideea lucrului bine făcut, călugărul a atârnat două cadavre întregi de tavan.

Biserica Sfântul Gheorghe, Lukova, Cehia

Credit: Top Buzz

Acum câţiva ani era (doar) o biserică abandonată. Artistul Jakub Hadrava a dus-o însă la un nivel demn de destinaţie turistică. A pus pe băncile bisericii „fantome” care îi oferă aerul straniu care a făcut-o celebră într-un timp foarte scurt.

Casa Partidului Comunist Bulgar, Muntele Buzludzha, Bulgaria

Credit: Harmin Vlogs/youtube

Comuniştii şi clădirile de dimensiuni extreme au făcut casă bună. În acest caz, „casa” este cea a Partidului Comunist Bulgar. Cu un aspect futurist, „OZN-ul” servea ca loc de întâlnire al membrilor partidului din 1981 până în 1989. Fiind abandonată, a început să se deterioreze odată cu trecerea timpului. Mai mult decât atât, clădirea este într-o zonă montană aproape inaccesibilă, mai ales în timpul iernii.

Spitalul Beelitz-Heilstätten, Germania

Credit: Exploring With Josh/youtube

În trecut, acesta a fost un mare complex militar de spitale care include aproape 60 de clădiri şi a fost ocupat de Armata Roşie în 1945 şi a rămas operaţional până în 1995. A fost abandonat în urma încercărilor de a-l privatiza. De asemenea, acesta este locul în care Hitler a fost tratat în 1916 în urma rănilor la picior din Bătălia de la Somme.

Biserica abandonată, Canada

Credit: Rob Farrow/youtube

Ontario este un oraş plin de clădiri abandonate, dar bisericile de acest tip sunt rare, ceea ce o face pe aceasta foarte interesantă. Nimeni nu ştie cu exactitate ce s-a întâmplat de a dus la abandonarea ei, dar imaginile relevă că totul a fost lăsat intact, fără să existe un plan de evacuare şi adunare a lucrurilor utile.

Kolmanskop, Namibia

Credit: Life to go – Travel & Lifestyle/youtube

Povestea oraşului fantomă a început în 1908 atunci când germanii au descoperit o mină de diamant în zonă. După 50 de ani, rezerva a fost epuizată şi oraşul abandonat, în parte şi din cauza furtunilor puternice de deşert, iar nisipul a început practic să înghită localitatea abandonată.

Piaţa Akodessewa, Togo

Credit: Top Buzz/Dominik Schwarz

Piaţa se găseşte în inima cultului Voodoo şi este cea mai mare şi mai cunoscută de acest tip, găsindu-se în Togo, din vestul Africii. Aici găseşti tot ce ai nevoie, de la cranii umane, la capete de maimuţă, de aligator, de capră şi aproape orice animal. Găseşti şi preoţi Voodoo care pot vedea în viitorul tău sau pot consacra şi crea fetişuri. Pentru omul occidental, obişnuit cu lucrurile mai „curate” şi mai „comode”, piaţa este cu siguranţă un loc şocant.

Casele OZN Sanzhi, Taiwan

Credit: Top Buzz

Construcţia lor a început în 1978 şi erau menite pentru a deveni hotel, dar din păcate, proiectul nu a fost terminat din cauza pierderilor de investiţii şi din cauza mai multor incidente care au avut loc în zonă, precum sinucideri şi accidente de maşină. Într-un exces de neinspiraţie (şi probabil de anumite interese) clădirea cu formă ciudată a fost demolată în 2010 şi înlocuită cu, desigur, un mall; în ciuda presiunii de a fi transformată într-un muzeu.

Ultima Casă din Insula Holland, Statele Unite ale Americii

Credit: Abandoned And Creepy Places/youtube

Insula Holland din Maryland era în trecut o insulă prosperă, locuită de pescari şi fermieri. Din păcate, încălzirea globală a dus la creşterea nivelului mării. Insula a fost înghiţită treptat, iar imaginea reprezintă ultima casă de pe insulă, care din nefericire s-a prăbuşit şi 2010 şi a dispărut odată cu insula.

Michigan Central Station, Detroit, Statele Unite ale Americii

Credit: Michael Evans/youtube

Clădirea a avut scopul de a deveni cea mai înaltă gară de tren în 1912, atunci când a fost construită. De asemenea, planul era să devină un nod feroviar important pentru Detroit. În 1914, în zilele de glorie ale ei, peste 200 de trenuri plecau din aceasta, fiind vizitată de personalităţi marcante precum Franklin Roosevelt, Thomas Edison şi Charlie Chaplin. În timpul Marii Crize Economice din anii ’20, staţia a început să intre în declin şi nu şi-a mai revenit. A fost închisă în 1988 şi tot ce a mai rămas sunt holurile şi pereţii decrepiţi ai unei staţii cândva extrem de importante.

Teatrul Orpheum, New Bedford, Statele Unite ale Americii

Credit: Brian Rapoza/youtube

Aceasta a avut o mare sală de operă unde puteau încăpea 1.500 de oameni. Deschisă într-o zi fatidică, 15 aprilie 1912 (ziua în care s-a scufundat Titanicul), a funcţionat până în 1962. Astăzi, o parte a complexului a fost transformată în supermarket, iar restul a rămas abandonat.

Oraşul subacvatic Shicheng, China

Credit: Top Buzz

China are un oraş Atlantis real, al cărui început datează de acum aproape 2.000 de ani, care mai este numit şi „Oraşul Leului”. Se află sub Lacul Qiandao din 1959. După ce a fost inundat, a fost uitat timp de cinci decenii, după care a devenit o destinaţie turistică foarte populară. Astăzi, cluburile de scafandri şi-au exprimat dorinţa de a explora clădirile oraşului care se află într-o stare bună de conservare.

Centrul de boli mintale Danvers State, Statele Unite ale Americii

Credit: Wikipedia

Spitalul a fost deschis pe 13 mai 1878 şi a devenit infam pentru că este locul în care s-a născut lobotomia prefrontală, controversata tehnică care deconecta cortexul prefrontal de restul creierului. În lipsa fondurilor, a început să se închidă din 1969 până în 1989, când a fost abandonat. Spitalul a fost demolat după ce un dezvoltator în imobiliare a cumpărat proprietatea în 2005, dar până atunci nimic nu oprea pe amatorii de senzaţii tari să viziteze holurile stranii ale unui spital de boli mintale.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Top 10 cele mai sinistre locuri de pe Pamant

Locuri misterioase din Romania

Locuri abandonate: Ce clădiri şi oraşe au fost date uitării de către oameni

TOP 10 Locuri SECRETE de vizitat în Bucureşti pe care merită să le vizitezi

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase