Home » D:News » Un grup de cercetători au ajuns la concluzia că un anumit tip de antrenament ajută cel mai mult la eliberarea de stres

Un grup de cercetători au ajuns la concluzia că un anumit tip de antrenament ajută cel mai mult la eliberarea de stres

Un grup de cercetători au ajuns la concluzia că un anumit tip de antrenament ajută cel mai mult la eliberarea de stres
Publicat: 05.11.2017
Publicat în ”The Journal of the american Osteopathic Association”, studiul arată că antrenamentul de grup îmbunătăţeşte semnificativ sănătatea emoţională, reducând stresul mai mult decât antrenamentul singur.

Cercetătorii de la New England College of Osteopathic Medicine au observat că nivelul de stres a scăzut cu 26% în cazul celor care au participat la activităţi fizice în grup, un procentaj mai ridicat decât cei care s-au antrenat singuri, scrie The Independent.

Studiul a durat 12 săptămâni, timp în care cei 69 de participanţi au avut de ales dacă să se antreneze în grup sau singuri, plus grupul de control care nu a luat parte la activităţi fizice regulate. Aceştia au fost studenţi în cadrul aceleiaşi universităţi, deci mulţi se cunoşteau între ei, ceea ce poate reprezenta un factor care să influenţeze rezultatul: vine mult mai simplu să te antrenezi cu cei apropiaţi decât cu necunoscuţi.

Având în vedere acest lucru şi, de asemenea, numărul mic de participanţi, este nevoie de studii suplimentare care să confirme acest rezultat. Totuşi, rezultatele sunt întărite şi de ideea conform căreia omul este un animal social, astfel, scăderea nivelului de stres se poate datora şi factorului social.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Demonstrat ştiinţific: 7 minute de exerciţii fizice, mult mai eficiente decât ore întregi de alergat!

Mai multe exerciţii fizice nu dau GARANŢIA că vei slăbi. Oamenii de ştiinţă ştiu cea mai SIGURĂ metodă

Două tipuri de exerciţii pot reduce riscul apariţiei unei boli de inimă chiar şi la jumătate

Două minute şi jumătate de exerciţii intense îţi pot salva inima

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase