Home » D:News » Cum este mai avantajos: o pizza mare sau două medii?

Cum este mai avantajos: o pizza mare sau două medii?

Cum este mai avantajos: o pizza mare sau două medii?
Publicat: 04.11.2017
De câte ori nu ai vrut să comanzi pizza şi te-ai întrebat care variantă este mai avantajoasă: o pizza mare sau două pizza medii? Doi matematicieni pasionaţi de pizza au făcut calculele şi au aflat cum poţi să mănânci mai multă pizza cu bani mai puţini.

Doi matematicieni care au vrut să rămână anonimi, dar şi-au făcut publice constatările pe Imgur au pus mâna pe pix şi hârtie şi s-au apucat de calule pentru a vedea care este cea mai avantajoasă variantă. Potrivit lor, este mult mai bine să alegi o pizza mare decât două medii. Totuşi, dacă îţi place şi crusta, atunci, trebuie să alegi două pizza medii, scrie Gustarte.

Calculele făcute de pasionaţii de matematică şi de pizza nu iau în considerare şi marginile blatului, pe care majoritatea dintre noi le lasă pe marginea farfuriei. Pentru variantele în care acestea sunt umplute cu brânză, pe care în cele din urmă le vei mânca, este mult mai convenabil să comanzi două pizza medii. În acest caz creşte cantitatea de pizza pe care o vei consuma cu aproape 30%, potrivit calculelor publicate de aceştia pe Imgur.

Două pizza medii au 0,044 mp de crustă, pe când una mare are doar 0,035 mp de crustă, după calculele celor doi. Dacă este să comparăm pizza întreagă, comandând o pizza mare veţi primi 0,158 mp de pizza, iar pentru două mici 0,145 mp de pizza.

În concluzie, o pizza mare este mai avantajoasă dacă nu vă place crusta, iar două medii dacă vă place să mâncaţi şi marginile.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase