Home » D:News » A fost vândut cel mai folosit ceas din lume

A fost vândut cel mai folosit ceas din lume

11.04.2017
A fost vândut cel mai folosit ceas din lume
În cadrul licitaţiei Legendary Watches of the 20th Century, cronograful Rolex Cosmograph Paul Newman Daytona a stabilit un record la cel mai scump ceas din lume, acesta fiind vândut la licitaţie cu suma de 17.752 500 de dolari, informează Bloomberg.
 Cronograful Rolex i-a aparţinut vedetei de cinema Paul Leonard Newman, care a fost actor, regizor şi producător american. În afara carierei artistice, Paul Newman s-a făcut remarcat şi ca antreprenor, filantrop şi pilot de curse. Ceasul a fost scos la licitaţie la preţul de pornire de 1 milion  dolari, informează Rador.
 
Finalmente, preţul final l-a depăşit pe cel de pornire de 18 ori. Licitaţia acestui lot a durat 12 minute, fără să fie făcută publică identitatea noului proprietar. Cronograful Rolex Cosmograph Paul Newman Daytona a fost fabricat în 1968 şi oferit în dar lui Paul Newman de către soţia sa, Joanne Woodward.
 
Pe capacul interior el are  gravat mesajul „Drive carefully”. În afară de acest cronograf a fost scos la licitaţie şi un Rolex Cosmograph Daytona din aur galben cu diamante şi smaralde, precum şi un ceas Rolex Big Crown  cu un cadran negru lucios Explorer, fabricat în 1950. Licitaţiile Legendary Watches of the 20th Century, organizate de Casa de licitaţii Phillips, în asociere cu Bacs & Russo, au avut loc la New York  pe 26 octombrie 2017. Casa de licitaţii Phillips, denumirea veche fiind Phillips de Pury, a fost fondată de Garry Phillips în 1796 în Marea Britanie. În momentul de faţă, are  birouri  la Londra, New York şi Geneva, dar şi alte oraşe ale lumii. (www.lenta.ru – 31 octombrie)