Home » D:News » Cum explică psihologii relaţiile femeilor cu mai mulţi parteneri

Cum explică psihologii relaţiile femeilor cu mai mulţi parteneri

Cum explică psihologii relaţiile femeilor cu mai mulţi parteneri
Publicat: 08.11.2017
Societatea s-a schimbat atât de mult încat nu mai putem spune toate femeile, dar ne putem referi în schimb la unele femei. De ce există femei care îşi împart viaţa cu mai mulţi parteneri? Ţine ea, cu adevărat, la unul dintre ei? Poate avea asta legătură cu goana după afirmare sau cu slaba pregătire într-un domeniu sau altul. După întâlnirea cu psihologul Radu Leca, acest tablou pare cu totul altul.
,,O femeie care are mai multe relaţii nu iubeşte pe nimeni  dintre cei cu care se întâlneşte, dar oricând poate minţi că o face. Este atât de uşor. Nu putem privi corect femeia cu mai multi parteneri sexuali decât dacă opinia noastră beneficiază de filtrul patologic. Un subiect, indiferent de sex, ce are mai multe relaţii sexuale în paralel sau simultan, cu parteneri diferiţi, este bolnav. Punct’’, susţine psihologul Radu Leca pentru CSID.
 
Psihologic, femeia cu mai multi parteneri sexuali poate afirma că una dintre relaţiile ei multiple reprezintă echilibrul ei interior, iar restul partenerilor au rol de distracţie, dar realitatea este alta. ,,Adevărul este următorul: pentru 7-10 secunde de plăcere, provocată de euforia neuromusculară, femeia crede că iubeşte sau că este îndrăgostită. Mulţumirea pe care o simte, post orgasm, ar fi firească daca ar avea un singur partener sexual stabil’’, adaugă specialistul.
 
Ce anume îi lipseşte unei femei ce are mai multe relaţii simultane? ,,Dragostea. Atenţia. Familia. Stima de sine. O cunoştinţă mi-a spus, în urmă cu 10 ani: simt că sunt apreciată intens dacă mă duc cu mai mulţi bărbaţi într-o singură zi. Subliniez: într-o singură zi. Adevărul era următorul: îşi începuse viaţa sexuală printr-un viol în grup. Dominată de falsul sentiment al vinovăţiei, avea contact sexual chiar şi cu cinci bărbaţi zilnic’’, precizează psihologul Radu Leca.
 
Care ar fi tipologia femeii care înşală?,, Pradătoarea sexuală are cel puţin o motivaţie dominantă care a generat comportamentul sexual extrem. Intrarea în starea de defensivă se poate manifesta şi prin relaţiile multiple. În defensivă faţă de ce anume? Violenţa în familie, viol, hărţuire sexuală timp îndelungat. Victima „atacă” ghidându-se după expresia ’’.
 
Citeşte continuarea în CSID.
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase