Home » D:News » SUA poate rămâne singura ţară care nu a aderat la Acordul de la Paris, în urma intenţiei Siriei de a face parte din acord

SUA poate rămâne singura ţară care nu a aderat la Acordul de la Paris, în urma intenţiei Siriei de a face parte din acord

SUA poate rămâne singura ţară care nu a aderat la Acordul de la Paris, în urma intenţiei Siriei de a face parte din acord
Publicat: 09.11.2017
Siria urmează să trimită documentele de adere la Acordul de la Paris, au declarat mai mulţi oficiali de la Damasc, astfel că SUA ar putea rămâne singura ţară care nu aplică pactul global privind combaterea schimbărilor climatice, informează site-ul postului BBC News.

Oficialii sirieni care urmează să participe la discuţiile de la Bonn, Germania, privind schimbările climatice, au declarat că Damascul se pregăteşte să trimită documentele de ratificare, scrie Mediafax.

În momentul în care era negociat şi semnat acordul climatic de la Paris, în Siria aveau loc confruntări sângeroase, iar regimul de la Damasc era în mod efectiv un paria în plan internaţional, altfel că ţara nu se afla în poziţia de a adera la pactul global.

Miniştrii pentru Protecţia Mediului din întreaga lume urmează să se reunească între 6-17 noiembrie la Bonn, Germania, pentru a discuta despre normele de aplicare a Acordului climatic.

Reuniunea se desfăşoară la doar câteva săptămâni după ce mai multe insule din Caraibe şi statele americane Florida şi Texas au fost devastate de uragane neobişnuit de puternice.

Oamenii de ştiinţă afirmă că temperatura crescută a apei şi aerului ca urmare a schimbărilor climatice a contribuit la amplificarea severităţii furtunilor. Pe de altă parte, Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA a denunţat aceste afirmaţii drept o încercare de a „politiza” dezastrele naturale.

În luna iunie 2017, preşedintele Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris.

Anterior, Donald Trump a declarat că nu crede în schimbările climatice realizate de om şi a promis să „anuleze” Acordul climatic de la Paris, pe care îl consideră dăunător afacerilor americane.

Retragerea din Acordul climatic de la Paris (semnat în decembrie 2015 şi intrat în vigoare în noiembrie 2016) constituie o nouă decizie a preşedintelui Donald Trump în sensul distanţării de politicile Administraţiei Barack Obama.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase