Home » D:News » Persoanele care accesează site-uri de matrimoniale expun informaţii preţioase hackerilor

Persoanele care accesează site-uri de matrimoniale expun informaţii preţioase hackerilor

Persoanele care accesează site-uri de matrimoniale expun informaţii preţioase hackerilor
Publicat: 10.11.2017
Se spune că dragostea este oarbă, iar acest lucru pare să fie adevărat pentru oamenii care împărtăşesc tot felul de informaţii în mediul online, în speranţa de a-şi asigura partenerul perfect, concluzionează reprezentanţii companiei de securitate cibernetică Kaspersky Lab, în urma unei cercetări derulate de companie.
Cercetarea sugerează că dezvăluirea prea multor informaţii personale pe site-urile de dating ar putea deschide uşa nu doar unui partener, ci şi escrocilor şi infractorilor cibernetici. Unul din zece utilizatori ai site-urilor de dating online (13%) recunoaşte că oferă informaţii personale partenerilor după doar câteva minute sau ore de la iniţierea dialogului, punăndu-se în pericol.
 
Poate părea ceva inofensiv şi o cale rapidă către un posibil partener, dar utilizatorii serviciilor de dating online oferă de bună voie informaţii personale şi importante fără să se gândească prea mult, unii dintre ei făcându-le publice chiar pe profilurile lor. Astfel, un sfert (25%) dintre aceştia recunosc că au numele complet trecut în profilul public de pe site. Un utilizator din zece şi-a făcut publică adresa de domiciliu, detalii despre munca sau a divulgat secrete de serviciu în acest mod. De asemenea, 9% dintre utilizatori au încărcat fotografii nud cu ei, pe profilul personal.
 
Continuarea în Business Magazin.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase