Home » D:News » Cine este omul din spatele Bitcoin. În momentul de faţă are în cont Bitcoin de aproape 6 miliarde de dolari

Cine este omul din spatele Bitcoin. În momentul de faţă are în cont Bitcoin de aproape 6 miliarde de dolari

Cine este omul din spatele Bitcoin. În momentul de faţă are în cont Bitcoin de aproape 6 miliarde de dolari
Publicat: 15.11.2017
A fost cel mai prolific an de care s-a bucurat cryptomoneda Bitcoin, valoarea acesteia crescând de la 600 la un maxim record de peste 7.300 de dolari. Drept rezultat, unul dinre cei mai mari deţinători de Bitcoin are acum o avere de aproape 6 miliarde de dolari, potrivit Time.

În 2013, specialistul în Bitcoin şi directorul firmei de cryptomonede rsk.co, Sergio Lerner, a scris o serie de postări pe blogul personal prin care explica de ce crede că un cont care deţinea 980.000 Bitcoin, aparţinea misteriosului fondator al cryptomonedei, Satoshi Nakamoto.

Lerner a analizat traseul primilor Bitcoin creaţi sau „minaţi” şi i-a urmărit până la o singură sursă de minare.

Acesta credea că oricine altcineva în afară de Satoshi ar fi încercat cu siguranţă să vândă din Bitcoini petntru a face profit din ceea ce s-a dovedit a fi o investiţie de succes. Faptul că niciun Bitcoin nu a fost mutat de atunci din acel cont sugerează că „minerul” arată încredere deplină în Bitcoin, şi este cu siguranţă Satoshi, potrivit lui Lerner.

Nolan Bauerle, cercetător în cadrul grupului CoinDesk, spune că analizeze lui Lerner sunt de obicei acceptate drept exacte în comunitatea Bitcoin.

„Analiza de bază rămâne cea realizată de Sergio Demian Lerner şi publicată acum 3-4 ani. Nu există prea multe informaţii în afară de asta, dar analiza aceea s-a transformat în ceva ce oamenii citează drept adevăr absolut”, spune Bauerle.

Citeşte continuarea pe Gândul.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase