Home » D:News » În Emiratele Arabe Unite va fi construit un model de oraş de pe Marte

În Emiratele Arabe Unite va fi construit un model de oraş de pe Marte

În Emiratele Arabe Unite va fi construit un model de oraş de pe Marte
Publicat: 26.11.2017
Peste doi ani şi jumătate, în Emiratele Arabe Unite va apărea un model unic full-size al unui oraş de pe Planeta Roşie – Mars Scientific City, informează publicaţia The Khaleej Times, citând o sursă din cadrul Agenţiei Spaţiale a EAU.

Potrivit informaţiilor, valoarea proiectului este estimată la 500 de milioane de dirhami (circa 136 de milioane de dolari), suprafaţa oraşului va fi de peste 170.000 de metri pătraţi, iar oraşul va fi creat pe teritoriul emiratului Dubai, scrie Rador.

Mars Scientific City va deveni nu doar cel mai mare, ci şi cel mai realist simulator din istoria studiilor Planetei Roşii. Se preconizează că oraşul va fi alcătuit din mai multe domuri (blocuri-cupolă), în care se vor afla laboratoare, ferme pentru producţia de alimente, centrale electrice, precum şi instalaţii de tratare a apei. Mars Scientific City va constitui primul pas al Emiratelor Arabe Unite pe calea creării unei colonii pe Marte până în anul 2117, a cărei construcţie este prevăzută în cadrul programului naţional al Emiratelor Arabe Unite pentru următorii 100 de ani. Proiectul a fost anunţat în luna februarie anul curent în cadrul Summitului Mondial Guvernamental (World Government Summit) desfăşurat în Dubai.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase