Home » D:News » Top 10 cele mai frecvente cauze ale durerilor de genunchi

Top 10 cele mai frecvente cauze ale durerilor de genunchi

Top 10 cele mai frecvente cauze ale durerilor de genunchi
Publicat: 02.12.2017
Durerile genuchiului sunt o problemă comună a oamenilor de toate vârstele. Ele pot avea drept cauză vătămarea bruscă, folosirea excesivă sau unele afecţiuni medicale.
Află cum poate varia durerea în funcţie de cauză, care sunt simptomele ce pot anunţa o afecţiune şi care este tratamentul de la medicul ortoped Mihai Rascu. 
 
Femurul şi oasele inferioare ale piciorului (fibula şi tibia) compun articulaţia genunchiului. Structurile care se găsesc în jurul articulaţiei genunchiului includ discuri (menisc), cartilaje, ligamente, tendoane şi muşchi.
 
Semnele şi simptomele care pot însoţi durerea genunchiului:
 
umflături
rigiditate
roşeaţă
căldură
slăbiciune
instabilitate
pocnituri şi trosnituri ale genunchiului
febră sau abilitate de mişcare limitată (incapacitatea de a extinde sau flexa complet genunchiul).
 
Sindromul durerii patelofemorale
 
Sindromul durerii patelofemorale, cunoscut şi ca genunchiul alergătorului, este o cauză obişnuită a durerii genunchiului în rândul sportivilor amatori sau de performanţă. De asemenea, ea este întâlnită şi la cei care se angajează în activităţi care necesită o îndoire repetitivă a genunchiului, cum ar fi ciclismul, alpinismul şi săriturile. Simptomele acestui sindrom pot include durere în spatele sau în jurul piciorului, durere în timp ce persoana îndoaie genunchiul sau care se înrăutăţeşte atunci când coboară sau se aşază, umflarea genunchilor sau senzaţii de pocnituri sau ,,măcinare’’ în genunchi.
 
Sindromul durerii patelofemorale poate afecta unul sau ambii genunchi. Aceasta poate fi cauzată de utilizare excesivă (îndoire repetitivă, exerciţii solicitante sau supraîntinderea excesivă), traume directe (cădere sau lovitură), alinierea necorespunzătoare a rotulei genunchiului sau a altor oase din picioare, probleme cu picioarele (hipermobilitate, arcade căzute sau picioare plate), şi slăbiciune a muşchilor coapsei sau alte dezechilibre musculare. 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase