Home » D:News » Cauzele care determină apariţia atacului de panică şi cum poate fi depăşit

Cauzele care determină apariţia atacului de panică şi cum poate fi depăşit

Cauzele care determină apariţia atacului de panică şi cum poate fi depăşit
Publicat: 04.12.2017
Atacul de panică reprezintă anticiparea greşită a viitorului, a lucrurilor spuse sau nespuse. A rezultatelor pe termen lung sau scurt. Subiectul simte greşit tot ceea ce ţine de anticiparea rezultatelor personale şi se pregăteşte de un război ce nu mai are loc.

 Motivele care duc la apariţia atacului de panică

  •     Lipsa de importanţă.
  •     Lipsa de interacţiune la nivel de grup 3.
  •     Lipsa vieţii sexuale.
  •     Lipsa cuplului.
  •     Imaginea de sine scăzută.

„Subiectul ce este diagnosticat cu tulburare de panică are multiple frici ce înlocuiesc frecvent locurile 1,2 şi 3 din interiorul sistemului de valori.

Emoţional, subiectul călătoreşte în viitor, anticipând, de foarte multe ori greşit, un rezultat negativ ce îl poate pune în pericol. Dar când nu are ce te pune în pericol, ce faci? Nimic! Pacientul crede în continuare că o să se întample ceva rău, consideră că are dreptate şi se consumă emoţional intens’’, precizează psihologul Radu Leca pentru CSID.

Avem două exemple:
 
Femeie, 35 de ani, divorţată, copil de 8 ani. În fiecare dimineaţă, imediat după trezire, subiectul simte intens atacul de panică. După 8 săptămâni de consiliere psihologică, la puţin timp după ce a înţeles că se teme de eşec şi de moarte, atât pentru ea, cât şi pentru copil, atacurile de panică se opresc. Acest caz este unul fericit. Pacienta a conştientizat friciile.
 
Bărbat, 30 de ani, unic copil la părinţi, crescut cu grijă de o mama hiperprotectivă, are atacuri de panică (ciclice) de fiecare dată când la job cineva îl întreabă ceva sau înaintea sedinţelor din departament. Chiar şi în urma şedinţelor de consiliere spihologică, specialistul explicându-i în nenumarate rânduri că atacurile de panică au dublă sursa, una dintre ele fiind Mama, pacientul refuză să accepte existenţa acestui fapt. Acesta rămâne să lupte aproape singur cu atacurile de panică.
 
Cauzele ce îi determina apariţia?
 
”Oficial, răspunsul acceptat la nivel mondial este dezechilibrul între substanţele chimice ale creierelui. Noi putem îmbunătăţii acest răspuns, adaugând următoarele puncte: 
 
– Tot ceea ce simţim şi nu putem spune.
– Tot ceea ce gândim şi nu vrem să discutăm.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase