Prima pagină D:News

Shaorma în varianta actuală, una dintre mâncărurile preferate ale multor români, ar putea fi interzisă în toată Uniunea Europeană

Redactia Descopera.ro | 12.05.2017 | ● Vizualizări: 569
Credit: 123RF     + zoom
Galerie foto (1)

Noua legislaţie ar trece kebab-ul şi shaorma în ilegalitate de-a lungul Europei, din cauza fosfaţilor pe care le conţin, şi a legăturii dintre aceşti fosfaţi şi afecţiuni cardiovasculare.

Acesta este una dintre mâncărurile preferate al românilor – consumată adesea după o noapte de distracţie – şi este făcută din carne de kebab, de pui, vită sau curcan, amestecată de obicei cu salată, roşii, ceapă, castraveţi şi o varietate de sosuri.

Aproximativ 1,3 milioane de kebab-uri sunt vândute în Marea Britanie în fiecare zi, de către cele peste 20.000 de fast food-uri din ţară, potrivit The Guardian, în timp ce 200.000 de oameni lucrează în astfel de fast food-uri, în această industrie de miliarde de euro, în toată Europa.

Potrivit publicaţiei germane Frankfurter Rundschau, sunt peste 16.000 de restaurante de tip fast food în Germania, care vând peste 3 milioane de kebab-uri şi shaorme în fiecare zi.

Comisia Executivă a UE a dorit iniţial să autorizeze folosirea fosfaţilor în carnea de miel, oaie, vită şi viţel utilizată la rotisor în cadrul fast food-urilor. Cu toate acestea, Comitetul pentru Sănătate a votat 32-22 pentru a se împotrivi acestei decizii, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la riscurile la care sunt expuse europenii din cauza acestei substanţe.

Citeşte continuarea pe Ziarul Financiar