Home » D:News » Ce poţi ţine în bucătărie la nesfârşit: nouă alimente care nu expiră niciodată

Ce poţi ţine în bucătărie la nesfârşit: nouă alimente care nu expiră niciodată

Ce poţi ţine în bucătărie la nesfârşit: nouă alimente care nu expiră niciodată
Publicat: 31.12.2017
Deşi multe alimente expiră, ceea ce poate fi frustrant când uiţi de cozonacul pe care voiai să-l mănânci, sunt unele ca nu au dată de expirare.

Mierea în stare brută

Mierea este considerată „medicament divin”, ceea ce nu este departe de adevăr, având multe beneficii. Partea cea mai bună este că mierea, cea autentică, fără siropuri sau alţi aditivi, nu expiră, scrie Top Buzz.

Se întâmplă deseori ca arheologii să descopere miere veche de mii de ani în mormintele egiptene care este perfect comestibilă. Zahărul, nivelul scăzut de umiditate, aciditatea şi peroxidul de hidrogen sunt responsabile pentru longevitatea acesteia.

Oţetul

Acest lichid se găseşte practic în orice bucătărie (românească). Este un remediu naturist pentru dureri la stomac şi nu este nevoie să îl arunci din cauza depăşirii termenului de valabilitate. Indiferent de tip, fie că este oţet alb sau balsamic, „datorită acidităţii sale, oţetul se autoconservă şi nu are nevoie de refrigerare”, conform The Vinegar Institute.

Mălaiul

Mălaiul poate rezista la nesfârşit dacă este depozitat cum trebuie, într-un loc uscat şi răcoros, astfel, acest aliment preferat de români poate să nu aibă un termen de valabilitate.

Sarea

Clorura de sodiu (sau sarea) este pe planetă de miliarde de ani, astfel că nu este o surpriză că a fost o resursă extrem de căutată chiar de la începuturile omenirii. Poate proteja hrana de mucegai şi bacterii, absorbind apa, atât de necesară pentru dezvoltarea microorganismelor. De asemenea, este utilă în dezinfectarea rănilor.

Legume uscate

Neavând apă, legumele nu au cum să mucegăiască. Deşi prepararea lor durează mai mult decât de obicei, sunt extrem de utile în zonele slab aprovizionate.

Zahărul

Un alt aliment esenţial (pentru mulţi), zahărul poate rezista la nesfârşit dacă este ţinut departe de umezeală şi căldură. Nu este doar cazul zahărului pur, ci aproape tuturor tipurilor de zahăr. Deşi textura se poate schimba, zahărul nu expiră niciodată.

Lichiorul tare

Lichiorul este „nemuritor” dacă este depozitat într-un loc răcoros şi nedeschis. După ce a fost expus la aer, îşi pierde aroma şi structura din cauza oxidării. Alcoolul poate de asemenea să fie afectat dacă este expus condiţiilor extreme, precum căldură intensă.

Extract de vanilie

Deoarece extractul de vanilie conţine alcool, ajută la prelungirea vieţii. Este important ca vanilia să fie pură. „Imitaţiile” nu au cantitatea mare de alcool pe care o are originalul. Dacă extractul este pur şi închis pentru a nu permite intrarea bacteriilor, te poţi bucura de vanilia pe care o ai.

Orezul negătit

Acest aliment are aceeaşi condiţie ca multe din această listă: să fie ţinut într-un loc uscat şi răcoros. Dacă este îndeplinită condiţia, poate rezista la nesfârşit. Excepţia este orezul brun, din cauza conţinutului uleios mai ridicat nu poate fi ţinut pentru multă vreme. De asemenea, orezul gătit este susceptibil contaminării, de aceea, trebuie consumat rapid.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Alimente care au fost inventate din greşeală

Alimente care pot contribui la creşterea nivelului de colesterol bun din organism

Alimentele pe care nu ar trebui să le consumi pe stomacul gol

Ce alimente trebuie să consumi ca senzaţia de foame să se instaleze mai greu

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase