Home » D:News » Cum a fost relatată moartea Regelui Mihai în presa internaţională

Cum a fost relatată moartea Regelui Mihai în presa internaţională

Cum a fost relatată moartea Regelui Mihai în presa internaţională
Publicat: 06.12.2017
Principalele agenţii internaţionale de ştiri, precum şi numeroase publicaţii din multe ţări au relatat despre moartea Regelui Mihai.
„Fostul rege al României Mihai a murit în Elveţia la vârsta de 96 de ani”, notează Mediafax titrând agenţia Reuters.
 
„România: fostul rege Mihai, care a condus ţara în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a decedat la vârsta de 96 de ani”, a scris agenţia Associated Press.
 
„A murit în Elveţia monarhul destituit de regimul comunist”, a titrat publicaţia elveţiană TicinoNews.
 
„Fostul Rege Mihai I al României a murit”, relatează cotidianul francez Liberation.
 
Informaţia despre moartea Regelui Mihai este difuzată de numeroase publicaţii din toate ţările europene şi din Statele Unite. „Ultimul rege al României a murit”, a relatat Deutsche Welle.
 
„Fostul rege al României Mihai I a murit. Ultimul rege al României a decedat marţi la vârsta de 96 de ani (…)”, scrie revista Bild.
 
„Regele Mihai, membru al Casei Regale Hohenzollern şi unul dintre verii îndepărtaţi ai Reginei Elizabeth a II-a, era unul dintre ultimii membri supravieţuitori ai monarhiilor Europei din perioada interbelică şi postbelică. (…) Exilat de comunişti în 1948, a petrecut zeci de ani în exil înainte de a reveni în ţara natală în contextul destrămării Blocului sovietic. Treptat, a asumat rolul neoficial de diplomat, contribuind la admiterea României în NATO, în 2004, şi în Uniunea Europeană, în 2007”, comentează cotidianul american The Washington Post.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase