Home » D:News » De ce uleiul de măsline extravirgin ne ajută să fim mai puternici iarna

De ce uleiul de măsline extravirgin ne ajută să fim mai puternici iarna

De ce uleiul de măsline extravirgin ne ajută să fim mai puternici iarna
Publicat: 23.12.2017
Mesele pe care le pregătim pentru toate sărbătorile de iarnă cer ingrediente deosebite. Fie că avem musafiri sau nu, grija cu care trebuie pregătită masa este mai mare decât de obicei. Nu doar că suntem în căutarea de preparate gustoase, dar vrem să fie şi sănătoase. Dacă s-ar putea, am vrea chiar să nu punem kilograme în plus.

Vremea rece îşi intră în drepturi. Stăm mai mult în casă, ceea ce favorizează „ronţăiala“ între mese şi excesul de calorii. Iar schimbările  bruşte de temperatură şi trecerea de la căldura din case la frigul de afară solicită organismul şi cresc riscul de îmbolnăvire. Pentru a depăşi cât mai în formă aceasta perioadă trebuie ai grijă de câteva aspecte-cheie esenţiale, aşa cum sunt alegerile alimentare, ce pot ameliora buna-dispoziţie, schimbarea funcţionarii sistemului imunitar şi la creşterea rezistenţei la frig. Fiecare anotimp aduce bucuriile sale în materie de fructe şi legume; şi, pentru că toate au un sens, natura ne ajută şi ne pune la dispoziţie fix nutrienţii de care avem nevoie în fiecare sezon.

În weekend-uri, de sărbători sau când luăm masa cu prietenii ori familia uităm de multe ori sfaturile legate de sănătate şi alimentaţie şi facem excese alimentare. Una dintre cele mai simple şi mai eficiente modalităţi de a proteja organismul de boli este o alimentaţie echilibrată. Rolul sistemului imunitar este să protejeze organismul împotriva bolilor şi infecţiilor ce provoacă răceli şi gripă. Atunci când sistemul imunitar este slăbit, organismul devine vulnerabil la diverse afecţiuni.

Uleiul de măsline extravirgin conţine antioxidanţi unici ce nu pot fi găsiţi în niciun alt ulei, cu abilitatea de a întări sistemul imunitar. În plus, el are proprietăţi nutritive extraordinare, este uşor digerabil, bogat în grăsimi bune pentru organism şi previne creşterea colesterolului. Monini are pregătită în “tolba” sa delicioasă gama completă de produse care ne ajută să trecem cu bine aceasta perioada, fiind alături de noi cu produsele sale de bază.

Citeşte continuarea pe Gustarte.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase