Home » D:News » Un chirurg britanic şi-a marcat iniţialele pe ficatul unor pacienţi de transplant. A recunoscut că a făcut ”o greşeală”

Un chirurg britanic şi-a marcat iniţialele pe ficatul unor pacienţi de transplant. A recunoscut că a făcut ”o greşeală”

Un chirurg britanic şi-a marcat iniţialele pe ficatul unor pacienţi de transplant. A recunoscut că a făcut ”o greşeală”
Publicat: 17.12.2017
Un chirurg din Marea Britanie a pledat vinovat la acuzaţii de agresiune, pentru că şi-a marcat iniţialele pe ficatul a doi pacienţi, în timpul operaţiilor de transplant.

Simon Bramhall, în vârstă de 53 de ani, lucra la spitalul Regina Elisabeta din oraşul Birmingham, când a comis infracţiunile, în februarie şi august 2013. El a fost suspendat din funcţie în cursul aceluiaşi an, după ce un coleg chirurg a descoperit faptele acestuia, scrie Rador.

Chirurgii utilizează un fascicul de argon pentru a opri sângerarea ficatului, în timpul operaţiei, însa acesta poate fi folosit şi pentru a arde suprafaţa ficatului, în scopul demarcării ariei de operat. Operaţiunea nu este dăunătoare pentru ficat, iar semnele dispar de la sine. Într-unul dintre cazurile pentru care este acuzat Simon Bramhall, organul era deja afectat şi nu s-a vindecat într-o manieră obişnuită, ceea ce a permis ca iniţialele marcate de chirurg să fie observate ulterior. Într-o declaraţie pentru BBC, după suspendarea sa din funcţie, medicul a recunoscut că a făcut „o greşeală”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase