Home » D:News » De ce cei mai mulţi copii sunt concepuţi în perioada Sărbătorilor? Cât de populară este ziua ta de naştere

De ce cei mai mulţi copii sunt concepuţi în perioada Sărbătorilor? Cât de populară este ziua ta de naştere

Publicat: 24.12.2017
Te-ai întrebat vreodată de ce cei mai mulţi copii se nasc în septembrie? Ei bine, există o explicaţie ştiinţifică pentru asta.

Potrivit experţilor, nu ar trebui să ne mirăm că mare parte dintre copii sunt concepuţi în perioada Sărbătorilor de iarnă, scrie Gândul

Explicaţia stă într-o calitate îmbunătăţită a spermei şi o receptivitate crescută la ovulelor, combinată cu o creştere a activităţii sexuale în perioada iernii. 

MESAJE DE CRĂCIUN. Mesaje, urări, felicitări şi sms-uri pentru familie, pentru prieteni, cei dragi, apropiaţi şi colegi

O cercetare care a studiat corelaţia dintre schimbările anotimpurilor şi conceperea unui copil arată că în timpul verii calitatea spermei scade, odată că mărirea zilei, acelaşi fapt afectând şi funcţia ovariană şi receptivitatea ovariană. 

Cu toate acestea, schimbările de natură biologică nu sunt singurul motiv pentru care cele mai multe sarcini apar în perioada iernii. 

Scăderea temperaturii s-a dovedit a fi motivul pentru care foarte multe cupluri petrec mult mai mult timp împreună, crescând, astfle, şi şansele de concepere a unui copil. 

Cercetătorii au făcut, de asemenea, şi un grafic care arată cât de populară este ziua ta de naştere, grafic din care se poate observa că cea mai populară lună este septembrie. Acest lucru arată că cei mai mulţi copii sunt concepuţi în perioada Sărbătorilor. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase