Home » D:News » Care este dieta celui mai bătrân om din lume. E la îndemâna oricui

Care este dieta celui mai bătrân om din lume. E la îndemâna oricui

Care este dieta celui mai bătrân om din lume. E la îndemâna oricui
Publicat: 20.12.2017
Preocuparea pentru secretele longevităţii este neîncetată. Atunci când avem norocul să întâlnim oameni care au peste 100 de ani, îi întrebăm cum au reuşit să ajungă la o vârstă atât de înaintată.

Cel mai bătrân bărbat din lume este Francisco Nunez Oliviera din Spania care a ajuns la 113, iar recordul său a fost omologat de Cartea Recordurilor. De curând a acordat un interviu cotidianului The Local în care a vorbit despre viaţa lui, scrie Gustarte.

Secretul longevităţii sale pare la încemâna oricui: un pahar de vin roşu pe zi şi multe legume crescute în grădina proprie. Fiica spaniolului a completat că tatăl său a dus o viaţă liniştită, respectându-şi în fiecare zi tabieturile în micuţul sat de munte de la graniţa cu Portugalia. Nu s-a certat niciodată cu nimeni şi nu a avut şefi. Totuşi, nu toata viaţa lui a fost simplă. A luptat în primul război mondial în Maroc, dar şi în Războiul Civil din Spania.

Micul dejun pentru spaniol este reprezentat de lapte, madleneine şi un actimel. La prânz mănâncă carne, peşte sau o tocăniţă, după amiază un iaurt, iar la cină cereale cu lapte.
 
Francisco Nunez Oliviera are 4 copii, nouă nepoţi, 15 strănepoţi. Din 1988 este văduv, iar cei doi băieţi au murit. Alături de el mai trăiesc cele două fiice, Milagros, de 78 de ani şi Maria Antonia de 81 de ani.
 
Pe 13 decembrie a sărbătorit 113 ani cu prăjituri şi lapte. Apoi, a citit scrisorile de felicitare primite din întreaga lume. Alături de el au fost toţi cei 15 strănepoţi.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase