Home » D:News » Anunţul specialiştilor privind prăbuşirea Staţiei Spaţiale Chineze. Ce se va întâmpla cu obiectul când va ajunge în atmosferă

Anunţul specialiştilor privind prăbuşirea Staţiei Spaţiale Chineze. Ce se va întâmpla cu obiectul când va ajunge în atmosferă

Publicat: 08.01.2018
La începutul primăverii, Staţia Spaţială Chineză de nouă tone se va prăbuşi pe Pământ. Însă specialiştii susţin că obiectul nu va reprezenta un pericol pentru oameni.

Tiangong-1 se va prăbuşi pe Pământ la mijlocul lunii martie, conform unei analize realizate de Aerospace Corporation din California. Conform NY Times nimeni nu va fi rănit. 

”Probabil nu va produce pagube,” a declarat Andrew Abraham, membru al echipei ce a efectuat analiza. ”Posibilitatea ca o persoană să fie lovită de o bucată din staţia spaţială este extrem de mică,” adaugă el. 

Deşi specialiştii sunt siguri că oamenii nu vor fi loviţi de bucăţile navei, prezicerea locului exact în care se va prăbuşii este limitată. Atunci când un obiect din spaţiu reintră în atmosferă, locul în care se prăbuşeşte este influenţat de mai mulţi factori, inclusiv densitatea atmosferei, viteza obiectului, orientarea şi proprietăţile fizice, scriu specialiştii. De asemenea, timpul dictează locul în care obiectul cade. ”Dacă a trecut o jumătate de oră eşti deja pe cealaltă parte a planetei,” afirmă Ted Muelhaupt, membru al echipei Aerospace. 

Pe două zone de pe glob este cel mai probabil ca staţia spaţială să aterizeze, spun specialiştii. Una dintre regiuni se află în emisfera sudică, unde se află Tazmania şi Noua Zeelandă, şi a două în cea nordică, prin SUA, Asia şi Europa. 

,

Sursa: Aerospace

În timpul  intrării în atmosfera Pământului obiectul ajunge la 1.640 de grade Celsius, fapt ce duce la topirea unei părţi din obiect, astfel pe Terra ajungând o parte mică a staţiei. 

Tiangong-1 a fost lansat în 2011 şi este descris ca fiind un ”potenţial simbol politic” al Chinei, parte a unui plan ambiţios chinez de a se delimita ca o superputere spaţială. Nava a fost utilizată atât pentru misiuni cu echipaj, cât şi pentru unele fără astronauţi la bord. Totodată, în 2012, a fost vizitată de prima femeie astronaut din China, Liu Yang. 
 
În 2016, în urma unor speculaţii, oficialii chinezi au confirmat că au pierdut controlul staţiei spaţiale şi că aceasta se va prăbuşi pe Pământ.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase