Home » D:News » Fanteziile sexuale ne influenţează viaţa. Cine visează cel mai des, femeile sau bărbaţii?

Fanteziile sexuale ne influenţează viaţa. Cine visează cel mai des, femeile sau bărbaţii?

Fanteziile sexuale ne influenţează viaţa. Cine visează cel mai des, femeile sau bărbaţii?
Publicat: 07.01.2018
Fanteziile sunt plasmuirile tuturor lucrurilor la care subiectul visează. De cele mai multe ori, visele nu sunt atinse. Acest lucru se întâmplă în viaţa reală, departe de lumina scenei, unde evolueză fanteziile.
În viaţa reală, la job sau în cuplu, visele nu se implinesc. Ce îi rămâne de făcut subiectului ce îşi doreşte de prea mult timp lucruri fără o bază reală? Transformarea viselor în fantezii.
 
Astăzi ne oprim asupra fanteziilor erotice, imagini mentale cu conţinut erotic ridicat sau primordial, ce potenţează subiectul în direcţia excitaţiei. ”Fanteziile pot fi: sălbatice, incestuoase, heterosexuale, homosexuale. În cele mai multe cazuri, fanteziile nu sunt puse niciodată în practică, dar există şi cazuri în care persoane dezechilibrate emoţional fac victime, iar asta în baza fanteziilor sexuale’’, precizează psihologul Radu Leca pentru CSID.
 
Cât sunt de benefice fanteziile?
 
În cuplu, fanteziile îşi fac loc treptat, mai ales după 10-15 ani de căsătorie. Odată cu intrarea femeii la menopauză, din dorinţa de a-şi ţine cât mai aproape partenerul, aceasta acceptă anumite jocuri şi roluri sexuale. Atât rolurile, cât şi jocurile erotice, sunt privite cu interes de bărbat şi fac bine cuplului. Prin acele jocuri, echilibrul şi binele din cuplu există în mod real. Bărbatul nu mai are tendinţa de a înşela, chiar dacă, în momentele de glumă, acesta spune că: ”Bărbaţii nu au fost creaţi să fie monogami”, susţine specialistul.
 
Au şi dezavantaje?
 
”Singurul dezavantaj la care mă gândesc acum ar putea exista în cazul în care femeia a fost educată religios, iar aici avem o anumită nuanţă de acceptare. Emoţional, femeia educată religios sau spartan nu o să-şi dorească jocuri erotice şi nici nu o să le înţeleagă. Cuplul se sudează. Nu există dezavantaje”, mai spune psihologul Radu Leca.
 
Citeşte continuarea în CSID

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase