Home » D:News » Aceasta este cea mai sigură metodă pentru dezgheţarea cărnii

Aceasta este cea mai sigură metodă pentru dezgheţarea cărnii

Aceasta este cea mai sigură metodă pentru dezgheţarea cărnii
Publicat: 08.01.2018
Sigur v-a mai rămas nişte carne prin congelator după sărbătorile acestea. De fiecare dată când vrei să o găteşti uiţi să o scoţi, aşa că ajungi inevitabil să o pui la microunde sau sub jet de apă fiartă. Nu sunt cele mai fericite variante. Iată care este cea mai sigură metodă pentru a dezgheţa carnea astfel încât să aibă o textură potrivită şi să nu vă îmbolnăvească.
Cea mai bună metodă pentru a dezgheţa carnea este, fără îndoială, să o scoateţi din congelator şi să o lăsaţi în frigider. În acest mod va sta la o temperatură constantă, potrivită, iar bacteriile nu vor putea să se dezvolte. În acest fel, va fi perfectă pentru consum. Potrivit Departamentului pentru Agricultură a Statelor Unite ale Americii, dacă dezgheţaţi carnea în acest mod o puteţi chiar recongela dacă nu mai vreţi să o gătiţi din nou.
 
Dezgheţatul cărnii în frigider nu este doar o chestiune de siguranţă a alimentelor, ci şi una de gust. Atunci când va fi gătită va avea o textură mult mai bună pentru că umiditatea este reabsorbită în fibre. În cazul decongelării rapide, carnea va fi mult mai uscată şi mai tare în urma tratamentului termic.
 
Problema este că lăsată în frigider, carnea se dezgheaţă foarte, foarte greu. Chiar şi un singur piept de pui are nevoie de o zi întreagă ceea ce este frustrant, mai ales că nu avem timpul necesar să aşteptăm atât şi de cele mai multe ori uităm să scoatem carnea din congelator.
 
Citeşte continuarea pe Gustarte
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase