Home » D:News » Care sunt problemele comune care dau simptome de ADHD

Care sunt problemele comune care dau simptome de ADHD

Care sunt problemele comune care dau simptome de ADHD
Publicat: 15.01.2018
Pentru că deficitul de atenţie afectează viaţa copilului pe mai multe planuri, nu este deloc surprinzător faptul că din ce în ce mai mulţi părinţi observă că acesta are probleme de concentrare, că este mai activ sau mai impulsiv faţă de copiii de aceeaşi vârstă, are probleme la şcoală şi interacţionează mai dificil cu ceilalţi. Şi la fel de firesc este faptul că primul impuls este să meargă la medic, convinşi fiind că cel mic suferă de ADHD.

Doar că ADHD-ul nu este singura problemă care poate cauza dificultăţi de concentrare, tulburări comportamentale şi scăderea performanţelor şcolare. Există o serie de alte probleme care pot da simptome asemănătoare cu cele ale ADHD-ului, motiv pentru care este esenţial să se facă o anamneză completă înainte de a se da un astfel de diagnostic. Iată trei probleme comune care mimează simptomele de ADHD:

Probleme cu somnul

Copiii care nu dorm suficient sau a căror somn nu este de calitate pot avea probleme de concentrare, reţin lucruri noi cu mai mare dificultate şi au, cel mai adesea, probleme de comportament. Şi micuţii care sforăie în mod regulat, nu doar atunci când au un episod de răceală, ar trebui evaluaţi de un pediatru, mai ales dacă există pauze de respiraţie în timpul somnului.

Iar părinţii de copii mai mari trebuie să se asigure că aceştia dorm cel puţin 8 ore pe noapte şi nu stau treji până târziu, cu ochii în telefon. Aşa că, dacă observi simptome care te-ar putea duce cu gândul la ADHD, verifică mai întâi calitatea somnului copilului tău.

Probleme auditive
 
Dacă nu auzi bine, este complicat să fii atent la ce se întâmplă în jurul tău şi este foarte uşor ca atenţia să îţi fie distrasă. Deşi astăzi din ce în ce mai mulţi copii au parte de screening auditiv încă de la naştere, există o serie de probleme auditive care se pot declanşa oricând, în urma unor banale infecţii ale urechii.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase