Home » D:News » ”Micro-înşelatul”: micile acţiuni pe care unii le consideră la fel de nocive ca înşelatul propriu-zis

”Micro-înşelatul”: micile acţiuni pe care unii le consideră la fel de nocive ca înşelatul propriu-zis

”Micro-înşelatul”: micile acţiuni pe care unii le consideră la fel de nocive ca înşelatul propriu-zis
Publicat: 13.01.2018
Conform unei specialiste în relaţiile intime, Melanie Schilling, flirtatul sau utilizarea reacţiei ”love” pe Facebook la imaginea altei persoane de sex opus nu reprezintă comportamente chiar atât de inocente pe cât par.

Comportamentul a fost numit de Schilling „micro-înşelat” (micro-cheating în termenul original) şi îl defineşte ca fiind o serie de mici acţiuni care indică faptul că o persoană este concentrată emoţional sau fizic pe altcineva din afara relaţiei”, potrivit The Independent.

Teoria specialistei sună puţin extrem, dar cum consideră aceasta că se manifestă „micro-înşelatul”? „Te conectezi în mod secret cu o altă femeie/bărbat pe social media, ai glumele voastre, nu iei foarte în serios relaţia pe care o ai sau îi treci în telefon cu un nume de cod”, precizează aceasta.

Altfel spus, conform teoriei, orice interacţiune cu membrii de sex opus din afara relaţiei poate fi considerată micro-înşelat.

Susan Winter, o altă specialistă în relaţii intime, este în principiu de acord cu afirmaţiile lui Schilling, dar crede că totul depinde de intenţie şi context. „Deşi micro-înşelatul nu este înşelat fizic, testează cu siguranţă limitele înşelării emoţionale. Flirtatul este flirtat şi acesta poate fi actul care aprinde o scânteie care se poate extinde într-un foc”, a precizat Winter pentru The Independent.

De asemenea, depinde şi de persoanele implicate. Cele mai geloase şi posesive vor avea într-adevăr probleme în cazul în care partenerul acordă atenţie altei persoane de sex opus.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Incredibila poveste a unui cuplu care stă împreună de 75 de ani

Prima condiţie pentru ca un cuplu să reziste

Fericire sau tristeţe într-un cuplu? Rigiditate sau flexibilitate?

8 lucruri pe care cuplurile fericite NU le fac niciodată

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase