Prima pagină D:News

Cel mai bun film din acest an, conform sindicatul producătorilor americani

Redactia Descopera.ro | 01.21.2018 | ● Vizualizări: 742

Lungmetrajul fantasy "The Shape of Water", de Guillermo Del Toro, a primit premiul pentru cel mai bun film (Darryl F. Zanuck Award) la ediţia de anul acesta a galei Sindicatului producătorilor americani (Producers Guild of America, PGA), potrivit Variety.

Anul acesta, pe lângă lungmetrajul lui Guillermo del Toro, au mai fost nominalizate alte 10 producţii la premiul pentru cel mai bun film (Darryl F. Zanuck Award) decernat de Producers Guild of America: "The Big Sick", de Michael Showalter, "Call Me by Your Name", de Luca Guadagnino, "Dunkirk", de Christopher Nolan, "Get Out", de Jordan Peele, "I, Tonya", de Craig Gillespie, "Lady Bird", de Greta Gerwig, "Molly's Game", de Aaron Sorkin, "The Post", de Steven Spielberg, "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", de Martin McDonagh, şi "Wonder Woman", de Patty Jenkins.
 
Guillermo Del Toro a absentat de la gală, fiind plecat în Mexic pentru a fi alături de tatăl său bolnav, iar premiul a fost primit de producătorul J. Miles Dale.
 
Filmul, a cărui acţiune are loc în 1962, explorează relaţia bizară dintre o îngrijitoare mută şi o creatură marină capturată într-un laborator secret al guvernului american. La ediţia de anul acesta a premiilor Globul de Aur, lungmetrajul a fost recompensat cu premiile pentru cel mai bun regizor şi cea mai bună coloană sonoră. De asemenea, Institutul de Film American (American Film Institute) l-a desemnat cea mai bună peliculă a anului.
 
Tot în categoriile dedicate cinematografiei, cel mai bun lungmetraj animat a fost desemnat "Coco", iar pelicula lui Jane Goodall "Jane" a obţinut premiul pentru cel mai bun documentar.
 
Mulţi dintre cei aproximativ 8.200 de membri ai Sindicatului producătorilor americani fac parte şi din Academia de film americană, organizaţia care acordă premiile Oscar, iar preferinţele lor reprezintă un indicator viabil în cursa pentru obţinerea acestor statuete. În 19 din cei 28 de ani ai galei PGA, câştigătorul premiului Sindicatului producătorilor americani a primit şi trofeul Oscar pentru cel mai bun film.
 
Citeşte continuarea pe Gândul
 

 

Tag-uri: america | film | lungmetraj | premiu