Home » D:News » Caz medical înfricoşător: un şurub a perforat creierul unui băiat de 13 ani. ”Cred că un milimetru a făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte la acest copil”

Caz medical înfricoşător: un şurub a perforat creierul unui băiat de 13 ani. ”Cred că un milimetru a făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte la acest copil”

Publicat: 31.01.2018
Un băiat din Salisbury (Maryland, Statele Unite) pe nume Darius Foreman este norocos să se afle încă în viaţă după un accident bizar şi înfricoşător în care un şurub de 15 centimetri i-a perforat creierul.

Darius îl ajuta pe vărul său să construiască o casă într-un copac, moment în care a căzut, iar o scândură de lemn de 1,5 metri a căzut peste el. Aceasta a rămas fixată din cauza şurubului, scrie Science Alert.

Băiatul, confuz la început, a fost găsit în această stare de mătuşa sa care a sunat la urgenţe. Nici paramedicii nu ştiau cât de gravă şi riscantă era situaţia sa.

Şurubul nu a perforat doar craniul, ci şi creierul său, intrând în sinusul sagital superior. Vena se găseşte între cele două jumătăţi ale creierului şi scoate sângele din creier, ducându-l spe inimă, iar dacă este spartă, poate rezulta o hemoragie fatală.

„A fost la câţiva milimetri de a sângera până la moarte”, a precizat chirurgul pediatru Alan Cohen de la John Hopkins Medicine.

Pentru a putea fi transportat, paramedicii au fost nevoiţi să taie scândura, dar chiar şi aşa a fost greu de transportat. Shenandoah Robinson, soţia lui Cohen, şi ea medic chirurg, a reuşit să scoată restul scândurii, lăsându-l pe Cohen să scoată şurubul din craniul băiatului.

Credit: John Hopkins Medicine/Alan Cohen

După şapte ore de la eveniment, medicii au reuşit să înlăture şurubul, fiind nevoie de o intervenţie chirurgicală extrem de delicată, care a inclus înlăturarea fragmentelor de os pentru a putea manipula şurubul.

Medicii i-au pus în locul osului o plăcuţă de titan şi i-au făcut cadou şurubul, ca amintire pentru eveniment, deşi este foarte improbabil ca Darius să uite vreodată.

A fost externat joi, 25 ianuarie, care se întâmplă să fie şi ziua în care împlineşte 13 ani. „Cred că un milimetru a făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte la acest copil”, a conchis Cohen.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cinci lucruri pe care trebuie să le faci pentru a supravieţui unui accident aviatic

Caz medical bizar: o femeie are încheieturile pline de firicele de aur

Caz medical extrem de rar şi o poveste neobişnuită: o femeie a născut simultan doi copii cu părinţi diferiţi

Poţi face „pietre la creier”? Un caz medical extrem de rar uimeşte lumea medicală

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase