Home » D:News » Cât timp este bine să mai păstrezi vinul rămas în sticlă

Cât timp este bine să mai păstrezi vinul rămas în sticlă

Cât timp este bine să mai păstrezi vinul rămas în sticlă
Publicat: 09.02.2018
O sticlă de vin trebuie consumată după maximum 6 ore după ce a fost deschisă pentru că aromele se schimbă imediat.

Polifenolii din vin încep să se disipe imediat ce băutura va lua contact cu aerul. Dacă deschideţi sticla şi nu o beţi pe toată, după 2-3 zile veţi constata că vinul are un gust neplăcut, scrie Gustarte.

Collin Lilly, expert în vinuri din Napa Valley, a explicat că odată ce deschidem o sticlă de vin şi consumăm jumătate din ea sau mai mult, aerul va face să fie eliberate arome supărătoare pentru papilele gustative. Chiar dacă îi puneţi dop, procesul nu se opreşte şi veţi observa diferenţele chiar şi după 24 de ore.

Vinul din sticle deschise de 2-3 zile nu mai este bun nici pentru gătit. Dacă te gândeşti că mai ai puţin vin pe fundul unei sticle care e tocmai bun pentru friptura pe care tocmai aţi băgat-o la cuptor, ar fi bine să te răzgândeşti. Toate aromele pot fi distruse.

Un alt aspect de care trebuie să ţii cont dacă vrei să bei un vin de calitate este depozitarea. Există un motiv serios pentru care sticlele sunt ţinute în restaurante sau crame în poziţie orizontală. Vinul trebuie să atingă dopul pentru ca acesta să nu se usuce. Când acest lucru se întâmplă, atunci când vrei vrea să deschizi sticla, se va rupe şi bucăţi din dop vor ajunge în vin.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase