Home » D:News » Povestea unuia dintre locurile interzise din New York, insula ascunsă a metropolei americane

Povestea unuia dintre locurile interzise din New York, insula ascunsă a metropolei americane

Povestea unuia dintre locurile interzise din New York, insula ascunsă a metropolei americane
Publicat: 04.02.2018
Există o insulă ascunsă în New York, interzisă publicului, din cauza faptului că nu poate fi locuită, fiind împânzită de ierburi şi având un ecosistem sensibil, cu clădiri care stau să cadă la pământ.

Totuşi, veşti bune se anunţă pentru curioşi. Este posibil ca, în curând, vizitatorii să poată ajunge pe insula misterioasă graţie unor tururi cu barca, cu durată de două ore, scrie Gândul

Insula North Brother a fost abandonată în urmă cu aproape 50 de ani şi acum este îngrijită de Departamentul newyorkez care se ocupă cu parcurile şi recreerea drept rezervaţie a sălbăticiei. 

Este o insulă mică, cu o suprafaţă de aproximativ 9 hectare şi este situată în zona cunoscută sub numele de „Hell Gate” de pe râul East River, loc în care au dispărut mai multe bărci de-a lungul istoriei. 

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au realizat, recent, un studiu care arată că există posibilitatea deschiderii insulei pentru vizitatori, explicând că insula North Brother este unui dintre cele mai extraordinare şi puţin cunoscute locuri de patrimoniu din New York. 

La mijlocul secolului XIX, când diversele boli au început să se răspândească în tot New York-ul, insula a fost considerată locul perfect pentru a-i deporta pe cei bolnavi, fiind izolată, dar apropiată de oraş, astfel că, un mic spital a fost deschis acolo, alături de un far şi alte mici unităţi spitaliceşti. 

Un episod marcant în care au fost implicate cadrele medicale din spitalul de pe North Brother a fost un accident dezastruos, petrecut în Hell Gate în anii aceia, când o barcă la bordul căreia se aflau 1000 de imigranţi germani s-a scufundat. Cadrele medicale au reuşit să salveze aproximativ 250 dintre ei, făcând ca acel accident să rămână, până la atentatele din 11 septembrie 2001, cea mai mare tragedie din istoria New York-ului. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase