Home » D:News » Care sunt bolile care îţi afectează personalitatea

Care sunt bolile care îţi afectează personalitatea

Care sunt bolile care îţi afectează personalitatea
Publicat: 12.02.2018
De câte ori nu te-ai simţit „moody” sau nu ţi-ai recunoscut felul de a fi? E deja dovedit ştiinţific ce impact au hrana, factorii de mediu, anumite medicamente, clima asupra stării noastre de spirit. Însă efectul acestora este temporar. Dar ce te faci atunci când simţi că întreaga ta personalitate e pe cale să se schimbe definitiv? Ne naştem cu o serie de trăsături aparte, unice, însă din păcate acestea pot fi modificate semnificativ în prezenţa anumitor afecţiuni. Iată 10 boli ale căror consecinţe interferează cu tipurile noastre de personalitate!

Alzheimer

Această boală afectează gândirea, judecata, memoria şi luarea deciziilor. Te poate face să te simţi confuz şi să schimbi radical modul în care obişnuiai să acţionezi. La început, s-ar putea să devii anxios sau să îţi scadă toleranţa. În timp, poate avea efecte mai grave. O persoană drăguţă şi grijulie ar putea deveni foarte repede exigentă. Sau cineva care obişnuia să-şi facă foarte multe griji sau să se streseze foarte rapid, ar putea deveni nepăsător.

Demenţa cu corpi Lewy

După Alzheimer, acesta este cel mai frecvent tip de demenţă. O serie de proteine neobişnuite, numite corpuri Lewy, se formează în zonele creierului care controlează memoria, mişcarea şi gândirea. Ca urmare a acestui fapt, boala te afectează atât în plan mental, cât şi în plan fizic. Oamenii au o tendinţă de a deveni pasivi, încep să îşi piardă interesul pentru hobby-uri şi alte activităţi.

Parkinson

Parkinsonul poate afecta în cele din urmă modul în care mergi, vorbeşti, dormi şi gândeşti. Chiar şi la apariţia timpurie, boala poate duce la consecinţe cum ar fi obsesia asupra detaliilor mici sau o neatenţie bruscă. Mai târziu, este posibil să devii din ce în ce mai distrat şi să pierzi din interesul pentru socializare.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase