Home » D:News » Spectacol la Carnavalul de la Rio din acest an

Spectacol la Carnavalul de la Rio din acest an

Publicat: 13.02.2018
Defilarea şcolilor de samba de la carnavalul din Rio de Janeiro a debutat, duminică seară, cu o abundenţă de pene şi paiete, dar şi cu mesaje politice ce denunţau corupţia, violenţele şi sărăcia care afectează Brazilia, transmite AFP.

„Cel mai mare spectacol de pe Pământ” – astfel au prezentat parada organizatorii evenimentului, care are loc la Sambadrom, unde aproximativ 72.000 de spectatori se pot delecta privind uriaşele care alegorice bogat decorate, până în zori, în sunete de percuţie asurzitoare. Defilarea nu este numai un show colorat, ci şi o aprigă competiţie: fiecare dintre cele 13 şcoli – şapte prezentate duminică, iar şase, luni – este evaluată pe criterii foarte exacte, de la calitatea muzicii la decoraţiuni şi temă alese, scrie Mediafax.

Munca unui an întreg este judecată pe parcursul unei defilări care durează mai puţin de o oră. Anul acesta, de exemplu, şcoala Imperio Serrano a avut ca temă China, Franţa a fost pusă în valoare de şcoala Sao Clemente, care a evocat o misiune artistică sosită la Rio în 1816, cu pictori precum Jean-Baptiste Debret, autorul unor lucrări emblematice care descriu viaţa şi natura Braziliei din epocă. În alt registru, şcoala Vila Isabel a pus accentul pe decoruri futuriste, cu efecte vizuale uimitoare. Chiar dacă acest carnaval, care a debutat pe 9 februarie şi se va încheia pe 13 februarie, este văzut ca o metodă de a uita de grijile cotidiene, şcolile de samba profită pentru a transmite mesaje politice, iar, anul acesta, una dintre ţintele criticilor este primarul Marcelo Crivella.

Acesta a luat decizia să înjumătăţească subvenţiile destinate şcolilor de samba. Şcoala Mangueira, care a defilat şi ea în noaptea de duminică spre luni, a prezentat un cântec în care se făceau aluzii la edil. Iar şcoala Paraiso do Tuiti l-a criticat direct pe preşedintele brazilian, Michel Temer, care a fost comparat cu un vampir. Anul trecut, câştigătoare ale defilării au fost, ex-aequo, şcolile de samba Mocidade şi Portela. Normele de securitate au fost întărite anul acesta, din cauza a două accidente implicând care alegorice care au avut loc anul trecut şi care au provocat moartea unui jurnalist şi rănirea mai multor persoane. Anul acesta, conducătorii de care alegorice au fost supuşi unor controale cu etilotestul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase