Home » D:News » FOTO. Turcii au iniţiat cel mai mare proiect de infrastructură din istoria lor. Cum va arăta aeroportul care va deveni probabil cel mai mare „hub” aerian al lumii

FOTO. Turcii au iniţiat cel mai mare proiect de infrastructură din istoria lor. Cum va arăta aeroportul care va deveni probabil cel mai mare „hub” aerian al lumii

FOTO. Turcii au iniţiat cel mai mare proiect de infrastructură din istoria lor. Cum va arăta aeroportul care va deveni probabil cel mai mare „hub” aerian al lumii
Publicat: 16.02.2018
Al treilea aeroport din Istanbul, care va fi şi cel mai mare din Turcia, va fi inaugurat pe 29 octombrie, a anunţat ministrul turc al transporturilor Ahmed Arslan, potrivit La Tribune. Acesta va sta la baza primului "aeroport - oraş" din Turcia.

Construcţia acestuia este finalizată în proporţie de 80%, a precizat oficialul turc. Aeroportul face parte dintr-o serie de megaproiecte lansate de Turcia.

Noul aeroport va putea primi 114 avioane simultan, iar în momentul în care va fi complet funcţional va avea 225.000 de angajaţi, a adăugat ministrul turc al transporturilor. Peste 10 miliarde de dolari s-au investit în acest proiect. 

Ţinta este să devină şi cel mai mare aeroport din lume.

Acesta este construit la 35 de km de Istanbul, pe partea europeană a oraşului. Peste 31.000 de persoane lucrează pentru a termina probabil cel mai mare proiect de infrastructură din istoria ţării, într-un timp record.

Construcţia acestuia a început în 2015. INA va prelua toate zborurile comerciale de pe aroportul Ataturk care şi-a depăşit capacitatea în ultimii ani, scrie www.airport-technology.com.

Chiar dacă aeroportul va fi inaugurat în octombrie anul acesta, proiectul este departe de a fi gata. Lucrările vor continua până în 2028, ţinta fiind aceea de a construi un uriaş „aerotropolis”: o formă urbană ce are în centrul său aeroportul în jurul căruia se dezvoltă oraşul sau oraşele. Turcii vor să construiască clădiri de birouri, hoteluri, moschei, centre medicale, de conferinte, dar şi comerciale.

Prin deschiderea Istanbul New Airport va fi inaugurat practic cel mai mare aeroport de transfer din lume, spune Yusuf Akçayoğlu, CEO al İGA Airports Construction.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase