Home » D:News » ”Respiraţia diavolului”, cea mai periculoasă îngheţată din lume, şi-a câştigat porecla pe merit

”Respiraţia diavolului”, cea mai periculoasă îngheţată din lume, şi-a câştigat porecla pe merit

”Respiraţia diavolului”, cea mai periculoasă îngheţată din lume, şi-a câştigat porecla pe merit
Publicat: 17.02.2018
Cea mai periculoasă îngheţată din lume se vinde într-o cafenea din Glasgow, Scoţia. Este atât de iute, încât clienţii trebuie să semneze un acord înainte de a o consuma.
Aldwych Café a lansat special pentru Ziua Îndrăgostiţilor un sortiment de îngheţată pe care a botezat-o ”Respiraţia Diavolului”(„Respiro Del Diavolo”). Clienţii trebuie să aibă peste 18 ani pentru a o comanda şi trebuie să îşi semneze o hârtie prin care declară că au înţeles riscurilor la care se expun. Acordul menţionează că ”poate duce la răni, boli, chiar şi la pierderea vieţii”. Nici personalul care manevrează îngheţata nu este ferit de pericole. Atunci când o servesc poartă mănuşi pentru a nu atinge periculosul desert, scrie Gustarte.

Desertul artizanal este cotat cu 1,569,300 SHU pe scara Scoville, care măsoară iuţeala ardeilor iuţi. Aceasta înseamnă că este de 500 de ori mai iute decât sosul Tabasco.

Lee Bandoni, proprietarul cafenelei a declarat că ideea i-a venit în Italia, unde a descoperit obiceiul de a mânca îngheţată foarte iute în familia unor gelatieri, rude îndepărtate de-ale lor. Reţeta este veche din 1936.

Înainte de a introduce în meniu îngheţata au trebuit să le explice autorităţilor care sunt efectele pe care aceasta le are asupra organismului. ”Este ca o explozie nucleară, plină de cădură ce se degajează în gură din momentul în care mănânci”, a declarat pentru Fox News proprietarul cafenelei.

Preţul îngheţatei iuţi nu este diferit de cel al celorlalte sortimente: 2 lire sterline cupa.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase