Home » D:News » O grupare din Pakistan a fost arestată pentru furtul şi vinderea lichidului spinal al unei femei: ”Este unul dintre cele mai stranii cazuri din viaţa mea”

O grupare din Pakistan a fost arestată pentru furtul şi vinderea lichidului spinal al unei femei: ”Este unul dintre cele mai stranii cazuri din viaţa mea”

Autor: Oana Bujor 02.19.2018
O grupare din Pakistan a fost arestată pentru furtul şi vinderea lichidului spinal al unei femei: ”Este unul dintre cele mai stranii cazuri din viaţa mea”
O grupare din Pakistan a fost arestată după ce a prelevat şi vândut pe piaţa neagră o substanţă dezgustătoare de ''lichid spinal uman''.

Cazul a devenit public după ce tatăl unei fete de 17 ani a mers la poliţie şi a afirmat că un grup a prelevat lichidul spinal al fiicei sale fără ca aceasta să ştie. Conform IFL Science, alte 12 persoane au fost victime ale aceluiaşi grup care au păcălit femeile spunându-le că trebuie să le preleveze probe de sânge. 

Lichidul este utilizat de obicei pentru realizarea testelor de diagnosticare a unor boli precum cancerul sau meningita. Acesta este extras prin introducerea unui ac între vertebre. În mod normal, procedura nu are efecte adverse. Însă, în cazul fetei de 17 ani, tatăl său s-a adresat poliţiei după ce tânăra a declarat că se simte slăbită. 

”Este unul dintre cele mai stranii cazuri din viaţa mea,” a declarat Afzar Butt din cadrul departamentului de poliţie din Hafizabad. 

După ce poliţia a fost alertată, în urma unei razii au fost prinşi patru dintre membrii grupării. Motivul pentru care lichidul este vândut pe piaţa neagră este încă un mister. Una dintre ipotezele invocate sugerează că ar fi utilizat de către desi hakeems sau medici homeopaţi pentru tratarea diferitelor afecţiuni. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: