Home » D:News » Avantaje mai puţin cunoscute ale consumului de borş

Avantaje mai puţin cunoscute ale consumului de borş

Avantaje mai puţin cunoscute ale consumului de borş
Publicat: 24.02.2018
Borşul de putină, specific gastronomiei tradiţionale româneşti, este considerat un adevărat remediu terapeutic pentru o serie de afecţiuni. Borşul este un produs bogat în acizi organici, minerale, vitamine şi enzime, rezultate în urma procesului de fermentaţie a tărâţei.
„Drojdia de bere care ajută fermentaţia conţine vitaminele din complexul B, vitaminele D, enzime, minerale în forme uşor asimilabile (calciu, magneziu, fosfor), plus oligoelemente vitale pentru sănătate, seleniu, dar mai ales crom”, precizează nutriţionistul Florin Ioan Bălănică pentru Ce se întâmplă, doctore?
 
Borşul poate avea numeroase beneficii pentru organism, asta dacă este pregătit în casă, deoarece produsele din comerţ pot conţine conservanţi şi aditivi alimentari pentru gust, care alterează calitatea nutriţională a acestuia.
 
Iată care sunt, în opinia specialistului, motivele pentru care trebuie să includem borşul în regimul nostru de viaţă.
  1.   Borşul de tărâţe are un important efect de fortifiere a sistemului imunitar, proprietăţi antibacteriene şi antivirale.
  2.  Beneficii pentru aparatul cardiovascular prin efectele hipocolesteroleminate şi hipotensoare.
  3.  Borşul este un ideal adjuvant digestiv. Asigură o  funcţionare optimă a colonului şi poate participa la profilaxia cancerului de colon.
  4.  Beneficiii pentru funcţia renală, patologie litiazică.
  5.  Este recomandat persoanelor care doresc să scadă în greutate deoarece este foarte sărac în calorii şi stimulează arderea grăsimilor. 
  6.  O sursă importantă de probiotice precum lactobacilii Acidophilus şi Bifidus
  7.  Un remediu natural pentru starea de mahmureală. Poate remite simptomele mahmurelii, cum ar fi ameţeala, durerea de cap, tremurăturile membrelor, senzaţia de vomă.
  8.  Poate favoriza absorbţia metalelor, precum nichelul, cuprul, seleniul în intestinul uman, dar şi a vitaminelor, mai ales la nivelul mucoasei intestinale.
Citeşte continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase