Home » D:News » Trucurile prin care o mamă singură poate scăpa de stres

Trucurile prin care o mamă singură poate scăpa de stres

Trucurile prin care o mamă singură poate scăpa de stres
Publicat: 27.02.2018
A fi mamă singură nu este nici pe departe un lucru uşor! De cele mai multe ori, acest rol nu este unul ales şi vine la pachet cu o multitudine de responsabilităţi, consecinţe, printre care, inevitabil, şi stresul. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să reduci nivelul stresului, dacă şi tu eşti o mamă singură şi ai momente când crezi că eşti depăşită de situaţie şi responsabilităţi!

Preia controlul asupra finanţelor

Problemele băneşti au reprezentat dintotdeauna unul dintre cele mai îngrijorătoare planuri. Atunci când eşti un părinte singur şi nu ai suportul financiar, dar nici sprijinul moral al partenerului, situaţia poate deveni mai dificilă. Minimizează pe cât posibil acest stres, prin strângerea unui fond de urgenţă şi a unui fond dedicat special copiilor tăi! Aşa vei putea dormi mai liniştită noaptea, fără să te gândeşti până dimineaţa de unde faci rost de bani dacă unul dintre copii se îmbolnăveşte. Ştii că ai acel fond de urgenţă şi poţi apela la el în astfel de cazuri neprevăzute.

Fii consecventă cu disciplina

Dacă eşti o mamă divorţată, discută neapărat cu fostul partener despre regulile pe care copilul trebuie să le urmeze ( asta în cazul în care ai cu cine ). Copiii pot deveni mici ştrengari care vă vor testa comportamentul, pentru a se asigura ce anume au voie cu adevărat să facă şi ce anume nu au voie. Fiţi consecvenţi atunci când vine vorba despre reguli şi nu derutaţi copilul. Doar pentru că stilurile voastre de viaţă sunt acum diferite, nu înseamnă că micuţul trebuie să se adapteze. Nu uita – copilul va fi în continuare punctul vostru comun! În cazul în care nu ai un partener de dialog în tatăl copilului, lucrurile se complică. Însă, nu renunţa la regulile care se aplică acasă, doar pentru că cel mic spune că atunci când este în programul de vizită al tatălui nu are aceleaşi reguli ( de cele mai multe ori nu există reguli sau sunt mult mai flexibile). Fii consecventă şi nu renunţa la regulile impuse de tine!

Fii onestă
Inevitabil, vor apărea întrebări din partea micuţilor cu privire la partenerul lipsă din familie. Nu încerca să minţi şi nici să faci situaţia să pară mai dulce decât este în realiate. Fii onestă cu privire la motivul pentru care partenerul nu se mai află acum în viaţa voastră!

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase