Home » D:News » Cum arată cea mai abruptă cale ferată din lume

Cum arată cea mai abruptă cale ferată din lume

Cum arată cea mai abruptă cale ferată din lume
Publicat: 24.02.2018
În Alpii elveţieni s-a deschis Stoosbahn, cea mai abruptă cale ferată din lume, care străbate un drum de patru minute, până în satul alpin Stoos.

Călătoria începe în oraşul Schwyz, şi poate fi parcursă doar cu trenul. Panta este atât de abruptă, încât este imposibil să se construiască un drum pentru autovehicule.

Drumul este parcurs de un funicular cu patru vagonete cilindrice, care ajută la menţinerea poziţiei verticale a pasagerilor pe parcursul călătoriei. Cele patru vagonete au o capacitate totală de 136 de pasageri. De-a lungul traseului se trece şi printr-un tunel săpat în stâncă. Priveliştea oferită în timpul călătoriei este spectaculoasă.

Lungimea căii ferate este de 1.740 de metri, iar diferenţa de înălţime este de 744 de metri. Construcţia a durat 14 ani, cu doi ani mai mult decât se preconizase, iar costurile s-au ridicat la 53 de milioane de dolari. Cel mai abrupt punct are o înclinare de 47.73 de grade (110%). Următorea cea mai abruptă cale ferată din lume este Scenic Railway din Blue Mountains, Australia.

Vezi imaginile pe Business Magazin!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase