Home » D:News » Aceste alimente comune ar putea dispărea în viitorul apropiat

Aceste alimente comune ar putea dispărea în viitorul apropiat

Aceste alimente comune ar putea dispărea în viitorul apropiat
Publicat: 08.03.2018
Savuraţi-vă bucata de avocado cât încă puteţi, pentru că acest aliment va fi din ce în ce mai greu de găsit. Şi nu este singurul.

Încălzirea globală ridică ameninţări uriaşe la adresa planetei noastre şi schimbă continuu condiţiile specifice necesare unei agriculturi eficiente. Fenomenele meteo extreme au făcut deja ravagii în mai multe regiuni ale lumii, de la incendiile de vegetaţie din America de Nord, până la distrugerea Marii Bariere de Corali. Drept urmare, şi multe alimente ar putea dispărea în viitor din cauza acestor modificări. 

Avocado: Avocadomania este din ce în ce mai puternică, atât în SUA, cât şi în Europa, iar majoritatea stocurilor de avocado vin din Mexic. Acest aliment are nevoie de foarte multă apă pentru a se dezvolta şi, din nefericire, principalele zone de producţie sunt din ce în ce mai secetoase. 

Ciocolata: Aşa cum avertizează cercetătorii, arborele de cacao poate creşte şi poate ajunge la maturitate doar dacă este îndeplinit un set foarte ferm de condiţi. Nu doar că acest copac poate creşte la maximum 20° latitudine nordică şi sudică faţă de Ecuator, dar dacă umiditatea nu este suficientă sau dacă solul nu este suficient de bogat, arborele pur şi simplu se usucă şi moare. 

Pentru că foarte multe plantaţii de cacao se află în regiuni în care temperaturile medii au devenit din ce în ce mai volatile, un studiu realizat de Centrul Internaţional pentru Agricultură Tropicală arată că vom începe să simţim acut lipsa producţiei de cacao până în 2030. 

Soia: O echipă formată din cercetători internaţionali a desfăşurat, la Institutul din Potsdam, o simulare computerizată care i-a ajutat să determine cum răspund diferite culturi la temperaturile în creştere, iar descoperirile au fost cel puţin îngrijorătoare. Aceştia au aflat că, dacă omenirea nu va reduce semnificativ emisiile de carbon, culturile de soia ar putea scădea cu 40% doar până în 2100. 

Citeşte continuarea pe Gândul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase