Home » D:News » Cum îţi poţi îmbunătăţi viaţa în doi, dincolo de înşelat şi job

Cum îţi poţi îmbunătăţi viaţa în doi, dincolo de înşelat şi job

Cum îţi poţi îmbunătăţi viaţa în doi, dincolo de înşelat şi job
Publicat: 11.03.2018
Numărul de divorţuri a crescut, înşelatul este la modă, relaţia fără acte a devenit una deschisă, cariera şi banii sunt elementele de maxim succes, iar sexul în trei reprezintă fantasma ce apropie individul de patologie. Copiii sunt crescuţi de bone, bunici, prietenii de la scară sau de oricine altcineva, mai puţin de propriii părinţi, fără reguli, norme, valori.

Ne dorim ceva ce nu mai putem obţine. Înţelegerea, comunicarea afectivă, gesturile frumoase par a fi acum ingrediente dintr-o altă lume de mult apusă. Greşim noi sau cel lângă noi, unde se produce ruptura?

Psihologul Constantin Cornea crede că doi parteneri pot avea relaţia la care visează, asta dacă sunt legaţi de sentimente puternice şi ambii depun puţin efort.Iată care ar fi, în opinia specialistului, paşii de urmat!

Cunoaşterea celuilalt dincolo de flirt. Dragostea nu este niciodată de ajuns pentru a deveni un cuplu sudat. Acesta este doar ingredientul de început, cel care te face să alegi pe cineva ce ţi se pare, da, ţi se pare, că este cel mai aproape de ceea ce îţi doreşti. De ce ţi se pare? Pentru că secreţia de hormoni, atunci când iubeşti pe cineva, este imensă, nemaiîntâlnită într-o altă situaţie de viaţă. Serotonina, oxitocina şi dopamina te fac să visezi cu ochii deschişi. Şi asta este cea mai mare păcăleală.

Respectul faţă de propria persoană. Foarte mulţi uită, după foarte puţin timp, să se mai îngrijească, să aibă grijă de igienă, de felul în care se îmbracă, de cum îşi aranjează părul sau se parfumează. Varianta lui cea mai bună este doar pentru serviciu. Odată ajunşi acasă, oboseala, nervii întinşi la maximum de ziua de lucru, machiajul, felul în care mâncăm, hainele de casă şi pijamalele devin cartea de vizită prezentată partenerului.

Astfel, persoana pe care ai cucerit-o, frumoasă, aranjată, parfumată, frumos îmbrăcată, a dispărut, ajunge să fie pur şi simplu înghiţită de tipa aceasta nervoasă, suspicioasă, lipsită de chef de vorbă sau de sex.

Citeşte continuarea pe CSID.
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase