Home » D:News » În acest oraş este interzis să te naşti şi să mori

În acest oraş este interzis să te naşti şi să mori

03.14.2018
În acest oraş este interzis să te naşti şi să mori
Longyearbyen este capitala Arhipelagului Svalbard, situat în nordul Norvegiei, aproape de Polul Nord.
Este capitala cea mai nordică a întregii planete. Aici, temperaturile sunt, desigur, glaciale o bună parte a anului. Motiv pentru care a fost interzis să se moară din 1950. „The International Business Times” explică faptul că frigul polar împiedică descompunerea cadavrelor. În anii 2000, oamenii de ştiinţă au exhumat trupurile unor oameni care au murit de o gripă deosebit de gravă, în 1917, şi chiar au găsit particule ale acestui virus în timpul analizelor lor, informează Rador.
 
Acest virus mortal a dormit sub picioarele locuitorilor din Longyearbyen vreme de un secol.
În urmă cu aproape 70 de ani, liderii au decis că nimeni nu are voie să moară în Longyearbyen, nici să se mute. Prin urmare, bolnavii în fază terminală sunt transferaţi la Oslo, capitala norvegiană care se află la … 2.000 km distanţă.
 
Logic că oraşul nu are o casă de îngrijire medicală sau o secţie de geriatrie. Cu toate acestea, există un cimitir care este încă în funcţiune, deoarece oamenii care doresc pot fi incineraţi şi îngropaţi aici. Dar această soluţie ar avea puţin succes, potrivit publicaţiei „Slate”. În acest oraş polar nu există niciun spital. Aşadar, nu există naşteri şi femeile însărcinate sunt transferate pe continent cu o săptămână înainte de termen şi se întorc după câteva săptămâni pentru a asigura supravieţuirea copiilor lor care ar fi vulnerabili la condiţiile meteorologice extreme
 
Citeşte continuarea pe Rador.