Home » D:News » GALERIE FOTO. Căsuţe şi maşini din ciocolată şi marţipan cu bacterii probiotice pentru copii au fost realizate de studenţii de la Cluj

GALERIE FOTO. Căsuţe şi maşini din ciocolată şi marţipan cu bacterii probiotice pentru copii au fost realizate de studenţii de la Cluj

GALERIE FOTO. Căsuţe şi maşini din ciocolată şi marţipan cu bacterii probiotice pentru copii au fost realizate de studenţii de la Cluj
Publicat: 15.03.2018
Maşini şi animale din ciocolată şi marţipan, umplute cu o cremă cu bacterii probiotice, benefice pentru sănătatea celor mici, au fost create, cu ajutorul unei imprimante 3D, de studenţi ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.

Prorectorul cu cercetarea al USAMV, Dan Vodnar, a declarat că bacteriile probiotice folosite sunt specifice tractului intestinal, sunt ”prietenoase” cu organismul şi echilibrează micro flora intestinală, scrie Mediafax.

”Cu imprimanta 3D, achiziţionată anul trecut şi utilizată de laboratorul nostru de biotehnologii, încercăm să printăm produse din ciocolată, marţipan sau fondant, pe care le putem utiliza, ulterior, în alimentaţie, în special în cea a copiilor. Putem realiza un design atractiv pentru aceştia – căsuţe, maşinuţe, inimioare, diverse animăluţe şi păsări cum sunt bufniţe sau veveriţe. Am dezvoltat aceste produse şi am adus un plus valoare ciocolatei, prin integrarea într-o cremă a bacteriilor probiotice specifice tractului intestinal, prietenoase organismului, care au efecte benefice asupra sănătăţii şi imunităţii copiilor, echilibrând micro flora intestinală. Noua tehnologie 3D printing aduce beneficii privind aspectul produselor alimentare, generează forme noi, atractive şi vandabile pe piaţă”, a spus Vodnar.

Galerie foto

vezi galeria
15 foto

Imprimanta 3D este folosită de Amalia Nemeş şi Alexandru Szabo, studenţi ai USAMV în anul III, respectiv anul I.

”Imprimanta 3D se conectează prin wifi la computer, introducem materia primă pe care vrem să o printăm – care poate fi de la ciocolată, marţipan, fondant, până la paste, piure de cartofi şi selectăm modelul pe care vrem să îl obţinem, inclusiv mascote din desene animate, căsuţe sau maşini. Procesul de printare durează câteva minute”, a declarat Amalia Nemeş.

La rândul său, Alexandru Szabo a spus că imprimanta 3D produce deserturi noi, gustoare, atractive dar şi sănătoase, prin includerea compoziţiei de cremă în care s-au adăugat bacteriile probitice.

Ciocolata cu probiotice scoasă la imprimanta 3D va fi prezentată săptămâna viitoare la târgul de invenţii ProInvent care va avea loc la Cluj-Napoca.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase