Home » D:News » Psihopaţilor le este dificil să înţeleagă sentimentele celor din jur dacă nu au un scop clar în minte

Psihopaţilor le este dificil să înţeleagă sentimentele celor din jur dacă nu au un scop clar în minte

Psihopaţilor le este dificil să înţeleagă sentimentele celor din jur dacă nu au un scop clar în minte
Publicat: 18.03.2018
Psihopaţii pot înţelege gândurile şi sentimentele celor din jur doar atunci când au un scop în minte, conform rezultatelor unui studiu.

”Psihopaţii pot fi extrem de buni manipulatori, fapt ce necesită, însă, o bună înţelegere a gândirii celeilalte persoane,” a declarat Arielle Baskin-Sommers, psiholog din cadrul Universităţii Yale. ”Însă, dacă nu înţeleg gândurile celor din jur, cum pot provoca atât de mult rău?,” se întreabă specialistul. 

Conform Mail Online, Baskin-Sommers a primit permisiunea  din cadrul Departamentului de Corecţie din Connecticut pentru a studia deţinuţii din închisorile de maximă siguranţă. Aceasta a recrutat 106 deţinuţi prin intermediul unui chestionar standard ce testează sănătatea mentală. Cercetătoarea a descoperit că 22 dintre ei erau psihopaţi, iar 28 nu aveau aceste trăsături. 

Baskin-Sommers le-a cerut deţinuţilor să joace un joc pe calculator în care erau rugaţi să realizeze sarcini din propria lor perspectivă sau cea a avatarului din joc. Majoritatea persoanelor le-a fost dificil să ignore complet avatarul, chiar dacă aceştia trebuiau să parcurgă jocul din propria lor perspectivă. Specialista susţine că persoanele psihopate tind să ia în considerare părerile şi gândurile celor din jur doar atunci când au un anumit scop pe care doresc să îl realizeze.  Cercetătorii speră ca prin intermediul cercetării doresc să înţeleagă complexitatea minţilor psihopate. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase