Home » D:News » Un laureat Nobel în Chimie, dat dispărut, a fost descoperit umblând confuz pe străzi. Soţia sa, găsită moartă

Un laureat Nobel în Chimie, dat dispărut, a fost descoperit umblând confuz pe străzi. Soţia sa, găsită moartă

Un laureat Nobel în Chimie, dat dispărut, a fost descoperit umblând confuz pe străzi. Soţia sa, găsită moartă
Publicat: 16.03.2018
Profesorul japonez Ei-ichi Negishi, laureat al premiului Nobel pentru chimie pe 2010, dat dispărut luni, a fost descoperit rătăcind într-o stare confuză la aproximativ 350 de kilometri de locuinţa sa din statul american Indiana, iar soţia acestuia a fost găsită moartă, potrivit people.com.

Profesorul japonez, în vârstă de 82 de ani, şi soţia sa, Sumire Negishi, în vârstă de 80 de ani, au fost daţi dispăruţi luni, în statul Indiana, scrie Mediafax.

Marţi, poliţia l-a descoperit pe profesor rătăcind pe lângă o şosea din Illinois. După ce a fost spitalizat, poliţia a descoperit în aceeaşi zonă din districtul Ogle automobilul profesorului, precum şi trupul neînsufleţit al soţiei acestuia.

Autorităţile au deschis o anchetă, dar, potrivit acestora, moartea femeii, care suferea de maladia Parkinson, nu este considerată suspectă.

Membrii familiei au transmis un comunicat de presă în care au menţionat că profesorul şi soţia sa se îndreptau spre Aeroportul internaţional Rockford şi s-au rătăcit.

„Suntem devastaţi din cauza pierderii iubitei noastre mame şi soţii Sumire Negishi, care se lupta de mult timp cu maladia Parkinson. Călătorea cu soţul ei, Eiichi Negishi, care, aparent, suferă de o stare de confuzie şi şoc”, potrivit acestui comunicat. „Maşina era blocată într-un şanţ, nu mai funcţiona şi se pare că el căuta ajutor”, se arată în acelaşi document.

În 2010, americanul Richard F. Heck (Universitatea Delaware/ SUA) şi japonezii Ei-Ichi Negishi (Universitatea Purdue/ SUA) şi Akira Suzuki (Universitatea Hokkaido/ Japonia) au fost recompensaţi cu premiul Nobel pentru chimie, pentru cercetările lor din domeniul sintezei organice. Cei trei chimişti au fost recompensaţi pentru cercetările lor asupra „cuplajului încrucişat catalizat cu paladiu, care este folosit în cercetare şi în producţia farmaceutică industrială, de exemplu pentru obţinerea unor medicamente, dar şi a unor molecule utilizate în industria electronică”, potrivit comunicatului emis la momentul respectiv de Academia regală de ştiinţe din Suedia, care decernează premiul Nobel pentru chimie.

Ei-Ichi Negishi a descoperit şi o altă reacţie chimică, cunoscută sub denumirea „cuplul Neghisi”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase