Home » D:News » Un oficial american al Apărării susţine că Trump este extrem de serios în crearea unei forţe militare spaţiale

Un oficial american al Apărării susţine că Trump este extrem de serios în crearea unei forţe militare spaţiale

Un oficial american al Apărării susţine că Trump este extrem de serios în crearea unei forţe militare spaţiale
Publicat: 20.03.2018
În urma unei declaraţii recente a lui Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, în care spunea că armata SUA trebuie să aibă o forţă spaţială, mulţi au fost confuzi, crezând că este încă o declaraţie „pentru a agita spiritele”.

Se pare însă că preşedintele nu glumea. „Este foarte interesat în asigurarea faptului că departamentul este bine organizat şi echipat pentru a realiza misiunile spaţiale”, a precizat Kenneth Rapuano, secretar-asistent al apărării american.

Rapuano a precizat şi că reorganizarea programului spaţial este bine studiat, aşa cum cerea legislaţia întocmită anul trecut, scrie Space News.

Un alt oficial american, Mike Rogers, a precizat că susţinerea primită de preşedintele american validează ce încearcă să facă comitetul său. Statele Unite înfruntă „oponenţi strategici” în spaţiu.

Generalul John ”Jay” Raymond, comandantul Air Force Space, a adăugat că noul buget a finanţat noi capacităţi. „Încă avem cele mai bune abilităţi din lume”, a precizat Raymond. „Avem omologi care se mişcă foarte repede şi trebuie să ţinem pasul pentru a rămâne în faţă”. Acesta a mai notat şi că forţele aeriene vor creşte finanţarea programelor spaţiale cu şapte miliarde în următorii cinci ani.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Eveniment istoric: SpaceX a lansat primul program spaţial particular

Trei cosmonauţi vor fi lansaţi în spaţiu în cadrul unei misiuni cruciale pentru ambiţiosul program spaţial chinez

După 30 de ani şi 196 de miliarde de dolari, NASA spune adio navetei spaţiale (VIDEO)

Naveta spaţială care va studia planeta Jupiter a fost setată pe pilot automat. Marţi este ziua cea mare – AUDIO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase