Home » D:News » O rachetă Soyuz cu trei membri la bord va fi lansată astăzi către Staţia Spaţială Internaţională

O rachetă Soyuz cu trei membri la bord va fi lansată astăzi către Staţia Spaţială Internaţională

Autor: Oana Bujor 03.21.2018
O rachetă Soyuz cu trei membri la bord va fi lansată astăzi către Staţia Spaţială Internaţională
O rachetă Soyuz la bordul căreia sa vor afla doi astronauţi şi un cosmonaut va fi lansată astăzi către Staţia Spaţială Internaţională. Cei trei vor petrece cinci luni la bordul staţiei.

Comandantul Soyuz, Oleg Artemyev, inginerul Andrew Feustel şi Richard Arnoldvor plecă la bordul unei nave Soyuz MS-08/545 de pe cosmodromul Baikonur din Kazakhstan la ora 1:44 p.m. EDT (19:44, ora României) către Staţia Spaţială Internaţională. 

Conform SpaceFlightNow, neobişnuit la această misiune este faptul că momentul lansării va concide cu cel în care Pământul se va afla pe o traiectorie directă cu staţia spaţială. Artemyev, care a mai fost pe staţie în 2014, va fi pentru prima dată comandantul unei lansări, iar Feustel va fi copilot al navei. ”Este uimitor,” afirmă Feustel. ”Nava este foarte bine proiectată deţine abilităţi şi capacităţi uimitoare,” adaugă el. 

Odată ajunşi pe staţia spaţială, Artemyev şi echipa sa vor fi primiţi de către comandantul misiunii Anton Shkaplerov, astronautul NASA Scott Tingle şi japonezul Norishige Kanai. 

Shkaplerov, Tingle  şi Kanai se vor reîntoarce pe Pământ pe 3 iunie, după 167 de zile petrecute la bordul staţiei, în timp ce  Artemyev, Feustel şi Arnold vor petrece 159 de zile acolo şi se vor reîntoarce pe Pământ pe 28 august. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: