Home » D:News » Cum îşi pot testa românii sănătatea emoţională

Cum îşi pot testa românii sănătatea emoţională

Cum îşi pot testa românii sănătatea emoţională
Publicat: 23.03.2018
Depresia, anxietatea şi stresul sunt motivele pentru care pentru care românii ajung tot mai des la psiholog. Emoţiile negative provoacă azi boli fizice. De aceea, peste 30 de specialişti în psihologie şi psihiatrie din România şi-au unit forţele şi au lansat primul program naţional de testare a sănătăţii emoţionale a românilor.
Medicii şi psihologii au lucrat în echipă în echipă şi au constatat că emoţiile şi sănătatea fizică a corpului nostru sunt în strânsă legătură. Programul constă într-un test complex de evaluare psihologică, cu aplicabilitate periodică şi are ca principal scop prevenirea unor afecţiuni medicale, de la cele mai uşoare –  hiperaciditate, o durere trecătoare, la cele mai grave – ulcer, alergii, afecţiuni dermatologice, boli cardiovasculare, boli autoimune şi chiar cancer. Acesta poate fi accesat atât sub forma unui abonament corporate, oferit de companii angajaţilor, cât şi sub forma unui abonament individual, de către persoanele fizice. „Aşa cum există testele şi analizele obligatorii de sânge efectuate anual, este la fel de importantă existenţa unui sistem de testare anuală a sănătătii emoţionale” – declară Oana Nicolau, coordonatoarea echipei de specialişti din spatele acestui program naţional.
 
Anxietatea, depresia, stresul şi manifestările lui în general – insomnie, lipsa de concentrare, iritabilitate, stare de slăbiciune, palpitaţii, şi altele – sunt fenomene atât de extinse la nivelul întregii populaţii, încât riscă să fie confundate cu starea de normalitate.
 
Chiar şi în lipsa unor evenimente  traumatice semnificative, programul zilnic încărcat, traficul, schimbările rapide din viaţa personală sau profesională, incertitudinea în creştere a vieţii de zi cu zi îşi pun amprenta  în mod semnificativ asupra echilibrului nostru interior.
 
Atunci când vorbim de sănătate, ne limităm doar la cea fizică, la ceea ce se vede, la ceea ce se simte organic şi pune în pericol viaţa pacientului, în modul cel mai vizibil. Nu putem însă vorbi de starea de sănătate fără a lua în calcul atât partea fizică, cât şi partea emoţională.
 
Citeşte continuarea pe CSID.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase