Home » D:News » Marele premiu şi opt medalii de aur pentru USAMV Cluj-Napoca, la Pro Invent 2018

Marele premiu şi opt medalii de aur pentru USAMV Cluj-Napoca, la Pro Invent 2018

Publicat: 24.03.2018
Marele premiu al Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii "Pro Invent 2018" a revenit, vineri, USAMV Cluj-Napoca, pentru ”contribuţia remarcabilă adusă inventicii româneşti”.
Produsele prezentate de studenţii universităţii au mai fost recompensate cu şapte Diplome de excelenţă şi medalia de aur, o Diplomă de excelenţă şi medalia de aur cu menţiune specială şi o Diploma de excelenţă şi medalia de bronz. 

De fapt, toate cele peste 45 de proiecte ale studenţilor şi cadrelor didactice de la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, din cadrul USAMV Cluj-Napoca, au fost  recompensate cu diplome de excelenţă. 

Alte două disctinţii pentru universitate au fost: Diploma de excelenţă şi Premiul special din partea USAMVB ”Regele Mihai I al României” din Timişoara pentru ”participarea studenţească reprezentativă cu lucrări de excepţie la Salonul Pro Invent 2018” şi Diploma de excelenţă oferită de aceeaşi universitate pentru proiectul ”Produse din ciocolată îmbunătăţite cu probiotice şi obţinute cu ajutorul imprimantei 3D”. 
 
La Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii ”Pro Invent 2018”, desfăşurat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, între 21-23 martie, au fost înscrise circa 440 de invenţii din variate domenii ale ştiinţei şi tehnicii, de la produse din industria alimentară, jocuri pentru activităţile sportive, telecomunicaţii, sisteme de control ale aerului în spaţiile închise, medicină şi medicină veterinară, agricultură, ingineria produselor alimentare, transporturi, energetică, până la inginerie mecanică, industrială şi electrotehnică.
 
Potrivit reprezentanţilor Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, care a organizat Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „Pro Invent 2018”, pe lângă invenţiile româneşti la această ediţie au fost înscrise şi proiecte din Republica Moldova, Iran, Polonia, Malaezia, Taiwan, Indonezia, Coreea, SUA şi Canada.
 
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase