Home » D:News » Un adept al teoriei Pământului-plat s-a lansat într-o rachetă făcută în casă pentru a-şi dovedi teoria. A avut, însă, probleme la aterizare

Un adept al teoriei Pământului-plat s-a lansat într-o rachetă făcută în casă pentru a-şi dovedi teoria. A avut, însă, probleme la aterizare

Publicat: 27.03.2018
Un adept al teoriei conspiraţiei Pământului plat s-a lansat de pe suprafaţa sferică a planetei într-o rachetă pe care bărbatul a construit-o acasă.

Mike Hughes, cunoscut şi după porecla sa ”Mad” Mike,  crede că Pământul este plat, iar planul său prezentat din noiembrie 2017 era să se lanseze la o înălţime de 548 de metri pentru a-şi dovedi ipoteza. Conform LiveScience, în cadrul unui videoclip filmat sâmbătă, Hughes este prezentat în timp ce intră în partea superioară a rachetei. 

Lansarea recentă a avut loc după două încercări eşuate, una fiind anulată după ce agenţia guvernamentală Bureau of Land Management i-a interzis lansările de pe domeniul public, şi o alta ce a avut loc pe 3 februarie, când racheta nu a decolat.  

Însă de această dată, Hughes în vârstă de 61 de ani a creat o rampă pentru ase putea lansa din plan vertical. Sâmbătă, racheta a fost lansată de pe terenul privat al lui Albert Okura şi a ajuns la o înălţime de 572 de metri. Conul rachetei, în care se afla Hughes, a căzut înapoi pe Pământ cu o viteză de 560km/h. Deşi acesta şi-a acţionat paraşuta, nu a fost suficient pentru a-l încetini. 

În urma aterizării zgomotoase, în afară de o durere de spate, bărbatul susţine că se simte bine. Scopul său final este să construiască ceea ce el numeşte Rochoon, o rachetă ce va putea fi lansată dintr-un balon. În ultimă fază, racheta s-ar separa de balon şi l-ar duce pe Hughes la o altitudine de 110 kilometri, de unde va putea realiza o imagine cu Pământul ”plat”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase