Home » D:News » Cum arăta dispozitivul împotriva masturbării masculine din secolele XIX-XX – FOTO

Cum arăta dispozitivul împotriva masturbării masculine din secolele XIX-XX – FOTO

Publicat: 25.08.2018
Dispozitivul împotriva masturbării bărbaţilor a fost utilizat între anii 1871-1930. Aceste dispozitive au fost inventate în secolele XVIII, XIX şi XX pentru prevenirea acestei practici la bărbaţi. În acea perioadă, dispozitivul mai avea ataşată o curea din piele.

Până în 1900, multe persoane considerau că masturbarea este dăunătoare pentru sănătate, pe atunci era considerată cauza diferitelor boli, inclusiv a nebuniei. Conform Vintag.es, dispozitivul era ataşat unei centuri şi acoperea penisul şi testiculele. 

Dispozitivul era utilizat pe sub haine, însă probabil era greu de trecut cu vederea. Un dispozitiv asemănător era utilizat şi pentru femei, însă scopul era cu totul altul.

Sursa: Sicence Museum Marea Britanie

Legendele spun că, în Evul Mediu, centura de castitate îi asigura pe bărbaţi de faptul că soţiile lor nu vor face sex cu altcineva. 
 
Primele menţionări în literatura europeană a centurii de castitate apar încă din primul mileniu al erei noastre, însă toate sunt metafore care fac referire la ideea de fidelitate şi puritate. Cea mai veche descriere grafică a dispozitivului apare, însă, în 1405, în manualul de tehnică militară ,,Bellifortis”, fiind reprezentată asemenea unui mecanism de tortură. Classen este de părere că imaginea este, totuşi, una făcută în glumă, deoarece autorul volumului, Konrad Kyeser, menţionează în cartea sa mai multe poveşti pline haz. 
 
Începând cu secolul al XVI-lea, apar din ce în ce mai multe reprezentări ale centurilor de castitate pe care bărbaţii le puneau soţiilor lor pentru a se asigura că acestea nu îi vor înşela. Istoricii susţin că nici măcar în perioada Renaşterii oamenii nu credeau acest lucru, dar se foloseau de legendă pentru a-i speria pe cei care încercau să calce strâmb. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarle articole
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase