Home » D:News » Declaraţiile controversate ale unui cercetător american: povestea lui Iisus a fost ”inventată pentru a-i ţine sub control pe săraci”

Declaraţiile controversate ale unui cercetător american: povestea lui Iisus a fost ”inventată pentru a-i ţine sub control pe săraci”

Declaraţiile controversate ale unui cercetător american: povestea lui Iisus a fost ”inventată pentru a-i ţine sub control pe săraci”
Publicat: 07.04.2018
Creştinismul nu a fost altceva decât un exerciţiu de propagandă guvernamentală, realizat de Imperiul Roman, susţine un cercetător controversat.

Cercetătorul american susţine că povestea lui Iisus Hristos a fost inventată ca sistem de control al minţilor celor săraci. Joseph Atwill, autorul cărţii „Caesar’s Messiah: The Roman Conspiracy to Invent Jesus”, spune că însuşi creştinismul nu a început ca o religie, ci ca o propagandă sofisticată a autorităţilor, menită să-i împace pe locuitorii Imperiului Roman.

Atwill şi-a prezentat în premieră teoria scandaloasă în 2013. El susţine că Noul Testament a fost scris de bogătaşii din Imperiul Roman, care au „fabricat” povestea lui Iisus.

„Creştinismul poate fi considerat o religie, dar a fost dezvoltat şi folosit ca sistem de control al minţilor, a produs sclavi care credeau că Dumnezeu le-a dictat condiţia de sclavie”, susţine cercetătorul citat de independent.co.uk.

Atwill spune că actele de insurecţie ale sectelor evreieşti, care aşteptau sosirea unui „Mesia războinic” în Palestina, au reprezentat o problemă mare pentru Imperiul Roman. Autorităţile epuizaseră toate căile tradiţionale de contraatac şi au recurs la un război psihologic.

„Au conchis că pentru a opri propagarea activităţii evreieşti trebuie să creeze o religie”, continuă Atwill. „Aşa a fost inventată povestea acestui Mesia pacificator”.
 

Citeşte continuarea pe Gândul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase