Home » D:News » Videoclipul „Despacito”, cu un număr record de 5 miliarde vizualizări pe YouTube, a fost şters temporar de hackeri. Ce au dorit să transmită aceştia

Videoclipul „Despacito”, cu un număr record de 5 miliarde vizualizări pe YouTube, a fost şters temporar de hackeri. Ce au dorit să transmită aceştia

04.12.2018
Videoclipul „Despacito”, cu un număr record de 5 miliarde vizualizări pe YouTube, a fost şters temporar de hackeri. Ce au dorit să transmită aceştia
Videoclipul piesei "Despacito", interpretată de Luis Fonsi şi Daddy Yankee, care înregistrase în urmă cu cinci zile un număr record de vizualizări pe YouTube, 5 miliarde, a fost şters temporar de hackeri de pe platforma video, marţi, dar în prezent este disponibil publicului, potrivit nme.com.

Hackerii, care s-au recomandat cu numele Prosox şi Kuroi’sh, au scris sub videoclip textul „Eliberaţi Palestina”, potrivit Mediafax.

Se pare că mai mulţi artişti au fost ţinta atacurilor acestor hackeri, printre ei numărându-se Selena Gomez, Drake şi Taylor Swift.

Videoclipurile au fost iniţial postate prin serviciul VEVO.

Sursa captură BBC

BBC informa că unul dintre hackeri a scris pe un cont de pe platforma Twitter: „Nu mă judecaţi. Îmi place YouTube”.

„Este doar de amuzament, am folosit scriptul ‘youtube-change-title-video’ şi am scris ‘hacked'”, a mai spus hackerul.

Piraţii informatici au modificat şi titlurile unor clipuri ale unor artişti precum Katy Perry, Calvin Harris şi Maroon 5. De exemplu, titlul unui hit al Shakirei a fost modificat prin semnătura „Piratat de prosox şi kuroi’sh @OpIsrael”, acompaniat de textul „Eliberaţi Palestina”.

Piesa reggaeton „Despacito” şi videoclipul acesteia au fost lansate pe 12 ianuarie 2017 şi s-a situat pe primul loc în topurile muzicale din 47 de ţări. În august 2017, videoclipul „Despacito” a înregistrat cele mai multe vizualizări pe YouTube, 3 miliarde. Ulterior a fost primul videoclip care a trecut pragurile de 4 miliarde, respectiv 5 miliarde de vizualizări.

De asemenea, a fost recompensat cu premii pentru cântecul anului, înregistrarea anului, cea mai bună interpretare urban fusion şi cel mai bun clip scurt la cea de-a 18-a gală Latin Grammy Awards, anul trecut.