Home » D:News » Un obiect cu o formă sferică neidentificată a fost observat pe Dunăre, în România

Un obiect cu o formă sferică neidentificată a fost observat pe Dunăre, în România

Un obiect cu o formă sferică neidentificată a fost observat pe Dunăre, în România
Publicat: 18.04.2018
Autorităţile fluviale au impus restricţii de trafic pe Dunăre din cauza unui obiect plutitor neidentificat, de formă sferică, observat pe braţul Chilia. Probabil, este vorba despre o mină navală din al doilea Război Mondial, cum au mai fost descoperite alte două în preajma Paştelui.
Administraţia Fluvială a Dunării de Jos a emis un aviz prin care informează că la kilometrul 10 pe braţul Chilia a fost descoperit un obiect plutitor, care poate fi o mină navală. Pentru a preveni incidentele, autorităţile au impus o serie de reguli navelor care tranzitează zona, informează Mediafax.
 
Navele trebuie să intre în legătură cu Portul Control Tulcea, prin radiotelefon, pentru a solicita informaţii privind condiţiile de trecere, precum şi pentru a-şi anunţa prezenţa şi intenţia de tranzitare a zonei şi vor respecta întocmai dispoziţiile primite.
 
Comandanţii navelor care nu respectă avizul AFDJ riscă sancţiuni disciplinare sau penale.
 
Restricţiile vor fi în vigoare până la ridicarea obiectului suspect din apă.
 
Două mine navale din al Doilea Război Mondial au fost descoperite înainte de Paşte pe braţul Chilia al Dunării. Şi atunci au fost instituite restricţii de trafic, iar proiectilele au fost scoase din apă de geniştii forţelor navale.
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase